ABBC Coin (ABBC) Nedir, Nasıl Alınır?
RehberDubai ve Belarus merkezli bir dijital varlıktan söz edeceğiz. Dünya üzerindeki büyük şirketler ile ortaklık çalışması yaparak aynı zamanda yatırım alan ve her

İnsanların kripto para birimleri ile alışveriş yapmasına yardımcı olan ABBC nedir? ABBC coin nedir?

Kripto para birimlerinin temel amaçlarından biri insanların bu varlıkları tam olarak itibari para birimleri gibi kullanabilmesidir. Merkezi Olmayan Finans (DeFi) insanların herhangi bir geleneksel banka hesabı olmadan borç almak gibi geleneksel finansal hizmetlerine erişmesine olanak sunsa da çoğu kişi için para harcamak içindir. Kripto çeşitlerinin artması bu sektörün genel olarak toplum tarafından ne kadar kullanıldığını göstermez. Aynı zamanda gerçek, normal bir ürün veya hizmet için kripto ile dijital ödeme yapmak ya da almak aslında kolay değildir. ABBC tam olarak bunu değiştirmeye çalışan bir projedir. Platformun ana amacı, Amazon gibi büyük olmayan ancak işlem ücretlerini azaltmayı düşünecek kadar yeterli trafiğe sahip küçük ve orta ölçekli işletmelerdir. Böylece, kripto para birimi yatırımcı kesimine hitap etmeye ek olarak bu işletmeler dijital ödemelerdeki işlem ücretlerini azaltabilir.
ABBC nedir? ABBC coin nedir? Özellikle insanların kripto para birimleri ile dijital ödemeleri yapmalarına odaklanan blockchain teknolojisi temelli her platformun kendine ait bir token varlığı olmalıdır. Bu açıdan ABBC coin platformunun yerel varlığıdır. Sahipleri blok zincir ağ sistemindeki yenilikler üzerine oy verebilir ve hatta oy verme güçlerini başkalarına bahşedebilir. ABBC borsalardan coin alınabilir, satılabilir ve yatırım amaçlı olarak saklanabilir. 2019’dan beri bu coin EOSIO blok zincir ağında çalışmaktadır. Bundan dolayı bir coin olmak yerine daha çok token varlığıdır. ABBC coin, öncesinde Alibabacoin Vakfı olarak tanınmıştır. Ancak, Çin perakende devi Alibaba Grup tarafından açılan hukuk davası sonrasında Mart 2019’da yeniden markalaşmıştır. Bu, kripto para birimi piyasa alanında büyük oranda tartışılmış bir konudur ve bazı kötü amaçlı kişiler projeyi dolandırıcılık olarak adlandırmıştır. Yine de o zamanlarda ABBC’ye benzeyen diğer dolandırıcılık kaynaklı projeler ortaya çıkmıştır ve insanları sahte e-postalar ile dolandırmaya çalışmışlardır. Bunların yaşandığı sırada şirket Twitter üzerinde birçok kez uyarılarda bulunmuştur.
ABBC Coin Nedir? Nasıl Çalışır?
ABBC coin esasen lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) blok zincir ağında fork yöntemi ile yapılmıştır. Ancak daha sonra EOSIO blok zincir ağına geçmiştir. Bunun bir sonucu olarak ağın güvenliğini sağlamak için EOSIO Yetkili Hisse Kanıtları (DPoS) ortak fikir algoritması kullanmaktadır. Bu algoritma ticaret amaçlı işlemleri daha hızlı bir şekilde doğrulayabilir ve Bitcoin (BTC) ağının kullandığı İş Kanıtları (PoW) algoritmasına göre daha verimlidir. Buna ek olarak ABBC coin dijital ödemeleri kolaylaştırır, stake yapılabilir ve platformun yönetişim sürecinde kullanılır. Tüm bunlar protokolü topluluk tarafından yönetilen bir varlık haline getirir.
ABBC coin varlığına sahip herkes ağın güvenli kalmasını sağlamak ve ticari işlemlerin doğrulanmasını gerçekleştirmek için diğer blok üreticileri (BPs) ile ortak fikre ulaşma görevine sahip diğer blok üreticilerine oy verebilir. Topluluğa blok üreticilerini seçmek, değiştirmek ya da kaldırmak açısından oy verme hakkı vermek ağın çıkarlarını düşünen coin sahiplerini ağ üzerinde güçlü bir konuma getirmektedir.
ABBC Nedir? Kim Tarafından Kuruldu?
ABBC coin 2017 yılında platformun CEO’su olan Jason Daniel Paul Philip ve platformun CTO’su olan Hassan Abbas tarafından Bitcoin (BTC) ağı fork yapılarak ortaklaşa olarak kurulmuştur. Jason Daniel Paul Philip full-stack geliştiricidir, Javascript ve C# kodlama dillerinde uzmandır ve aynı zamanda blockchain hizmet çözüm sağlayıcısı TNC Group’da M&A rolünde çalışan başarılı bir blockchain geliştiricisidir. Hassan Abbas hakkında ise çevrimiçi bilgi yetersizliğinden dolayı pek bir şey bilinmemektedir. Protokol ayrıca 2018 Ocak ayında Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai’de kurulan ABBC Vakfına sahiptir. Bu vakıf özellikle blockchain alanı gibi yeni teknolojilere açık yaklaşımları ile tanınan Belarus ülkesinde Minsk şehrinde ofise sahiptir. Blockchain projesinin geliştirici takımı 23 kişiden oluşmaktadır, pazarlama takımın 15 kişi vardır ve blockchain güvenlik takımında 4 kişi vardır ve finans takımında 3 kişi çalışmaktadır.
ABBC Coin Nedir? Kullanım Alanları Nelerdir?
Platformunun ve yerel varlığının ana hedefi blok zincir teknolojisi kullanarak hızlı, verimli ve güvenli çevrimiçi alışveriş hizmetleri sunmaktır. Küçük ve orta büyüklükteki çevrimiçi alışveriş yerleri ödeme süreçlerindeki ticaret amaçlı işlem ücretlerini azaltabilir ve protokolün takımına göre ABBC coin platformunun sunduğu küresel piyasalara erişim salayabilir. Platform ilk olarak Bitcoin forku olarak yayınlanmış olsa da 2019 yılında EOSIO blok zincir ağına geçmiştir. Bu ağın sunduğu ana fayda bant genişliğinin protokol varlığının fiyatına bağlı olamamasıdır. Böylece ABBC coin gibi platformların ölçeklendirilmesi artırılır.
Yukarıdakilere ek olarak ABBC coin topluluk yönetişimi aracılığıyla tamamen merkeziyetsiz olmayı hedeflemektedir. Projenin geliştirici takımına ek olarak ABBC coin sahipleri oy verme hakkına sahiptir. Ağdaki blok üreticileri yönetişim teklifleri hakkında oy kullanarak platformun geliştirilme süreçlerine ve projenin geleceğinin belirlenmesine katılır.
ABBC Nedir? Avantajları Nelerdir?
- Protokol yüz tanıma özelliği ile ödeme işlemlerin doğrulanmasına izin verir.
- Ödeme işlemleri gerçekleştikten sonra kişisel bilgiler otomatik olarak temizlenir.
- Ağın ölçeklenebilirliği yüksektir.
- Ticaret amaçlı işlemler verimli, hızlı ve ucuzdur.
- Coin stake yaparak pasif gelir elde edilebilir.
- ABBC coin deflasyonist bir yapıya sahiptir.
- Ekosistemi özellikle kendine ait cüzdan uygulaması ile gelişmiştir.
- Token sahipleri ağ yönetişimine katılır.
ABBC Nedir? Dezavantajları Nelerdir?
- Yüksek fiyat oynaklığına sahip bir varlıktır.
- Binance, FTX gibi küresel ve Paribu, BtcTurk gibi yerel Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) kripto para borsalarında bulunmamaktadır.
- Dijital ödeme sektöründe bulunan hem geleneksel hem de blok zincir projeleri ile rekabet halindedir.





