Anasayfa Rehber Electroneum (ETN) Nedir?

Electroneum (ETN) Nedir?

Rehber

Electroneum nedir? ETN nedir? Projenin kurucusu ve çalışma sisteminin yanı sıra ETN’nin kullanım alanlarını ve avantajlarını buradan öğrenebilirsiniz.

Electroneum (ETN) Nedir?

Electroneum Nedir?

Electroneum; anonimliği destekleyen bir blockchain teknolojisine sahip, iyi bilinen bir akıllı telefon tabanlı kripto para platformu olarak karşımıza çıkıyor. Söz konusu platform, basitleştirilmiş bir ödeme sisteminin geliştirilmesinin yanı sıra gelişmekte olan ülkeler ile bankacılık hizmetlerini kullanmayan nüfus için minimum ücret karşılığında hızlı ve güvenli kripto işlemlerinin sağlanması amacıyla kullanıma sunulmuştur. Yani electroneum nedir? sorusunun yanıtını bu şekilde verebiliriz. 

Diğer yandan, etn nedir? sorusuna ise verilebilecek en net yanıt şudur: ETN, kendi blockchaininde çalışan bir kripto para birimidir. Taşınabilir cihazlara ve hızlı mikro ödemelere odaklanmasından dolayı diğer kripto para birimlerinden ayrı bir konuma sahiptir. Kurucu ekip; Google Pay, Apple Pay ya da banka kartları gibi geleneksel finans araçlarını kullanamayan kişilere akıllı telefon tabanlı bir mikro kripto bankası sağlamak istiyor. 

Mobil odaklı Electroneum’un ekosistemi, kullanıcıların akıllı telefonlar ile mobil madencilik yapmalarını sağlayarak onlara daha fazla finansal esneklik sunmayı başarıyor. Böylece özel, pahalı ve yüksek güç tüketen madencilik cihazlarına yönelik ihtiyaca önemli ölçüde son veriyor. Önemli bir teknik bilgi gerektirmeyen mobil madencilik, düşük seviyedeki elektrik ve veri tüketimi ile dikkat çekiyor. Electroneum, aynı zamanda maksimum token miktarını 21 milyar olarak sınırlandırırken popülaritesini artırıyor.

Bitcoin ile birlikte yeni bir devrin başladığını hepimiz biliyoruz. İnsanlar günümüzde daha hızlı ve daha kolay para kazanmanın yöntemlerini aramaya başladılar. Bunun üzerine tıpkı Bitcoin gibi peş peşe yeni coin projeleri ortaya çıkmaya başladı. Mobil odaklı Electroneum da o coin projelerinden biri oldu. Bu rehberimizde electroneum nedir? ve etn nedir? sorularına yanıt ararken projenin kime ait olduğu ile devam ediyoruz. 

Electroneum (ETN) Nedir?

Electroneum Kime Aittir?

Günümüzde mobil odaklı olmasıyla ön plana çıkan Electroneum projesinin arkasında yer alan isim Richard Ells olarak biliniyor. Kripto para dünyasına adım atmadan önce girişimci bir pazarlamacı olan Ells, aracısız satış sektöründe yer alan işletmeler için geliştirilmiş Retortal isimli sosyal medya yönetimi platformunun sahibi olmuştur. Ells, ayrıca SiteWizard isimli dijital ajansın kurucu ortağı ve yöneticisidir.  

Ells, 2019 yılının sonlarında ise AnyTask platformunu hayata geçirmiştir. İlk freelance platformu olarak kayıtlara geçen AnyTask aracılığıyla “gelişmekte olan ülkeler için dijital ekonominin oluşturulması” hedeflenmiştir. Dünyanın farklı noktalarından serbest çalışanlara açık olan platform, özellikle gelişmekte olan ülkelerde bankacılık hizmetlerini kullanmayan kişilere odaklanmıştır. 

Electroneum kurucusu ve CEO’su olan Ells, söz konusu proje ile dünya genelinde banka hesabı olmayan milyarlarca insan için düşük ücretler ile güvenli ve hızlı kripto işlemleri sağlamayı amaçlamıştır. 

Blockchain teknolojisinin dünyayı daha iyi bir hale getirebileceğine inanan Ells, insanların kripto para birimlerini ve arkasındaki teknolojiyi daha kolay bir şekilde kullanmalarını sağlamak ve blockchain teknolojisinin dönüştürücü doğasından faydalanmak amacıyla Electroneum projesini ortaya atmıştır. Ells, mobil ödemelerin anlık olabileceğinin farkındaydı ve Electroneum’dan önce bu hizmeti sunan seçenekler pek de fazla değildi. 

Electroneum (ETN) Nedir?

Electroneum Nasıl Çalışır?

Herkesin bildiği üzere mobil odaklı olan Electroneum, aslında Monero blockchainine dayanıyordu ve kullanıcıların bakiyesini anonim tutmak amacıyla halka açık işlemler için “hayalet modu” gibi özellikleri taşıyordu. Şu anda platformun, Monero köklerinden farklı bir yönde geliştiğini fark ediyoruz. 

ETN blockchain gezginini ziyaret eden kullanıcılar, kimliklerini korumak amacıyla işlemlerin yanı sıra gerçek olmayan adreslerin bir listesini seçebiliyorlar. “Hayalet adres”, alıcının gizliliğini korumak amacıyla esasen tek seferlik bir açık anahtar kullanıyor.  

İlk olarak oyun endüstrisiyle ilgilenen ancak daha sonra sınır ötesi anında ödemeler için platform geliştirmeye odaklanan Electroneum, daha iyi ödeme hizmetleri sunmak amacıyla sorumluluk kanıtı (PoR) olarak bilinen eşsiz bir algoritmadan faydalanıyor. Bu algoritma, merkeziyetsiz bir blockchainde faaliyetlerin gerçekleştirilmesine izin veriyor. Böylece tam bir gizlilik sağlanıyor. 

Finansal işlem başlatmak amacıyla tek seferlik bir açık anahtar oluşturan ağ, bu şekilde kullanıcılar tarafından cüzdanlarının orijinal adreslerinin gizlenmesine ve lehtarın kimliğinin tespit edilmesinin önlenmesine imkân tanıyor. 

“Halka imza teknolojisi”nin kullanımıyla fon gönderenin gizli bilgileri de şifreleniyor. Program, orijinal göndericiye birkaç rastgele kullanıcı ekliyor ve bu sayede işlemin kimin tarafından gerçekleştirildiğinin bulunmasını imkânsız hale getiriyor. Operasyonun özellikleri ise hiçbir şekilde üçüncü şahıslara ifşa edilemiyor. Electroneum’daki faaliyetler, ağdaki trafik seviyesine bağlı dinamik ücretler ile çok hızlı oluyor. 

İnsanlara yalnızca akıllı telefonlarını kullanarak para harcamaları için kolay ve ucuz yollar sunan proje, 2017 yılının Aralık ayında kullanıma sunulan bir “Cüzdan Yöneticisi”ne sahiptir. Kullanıcılar, buna hem Android hem iOS üzerinden Electroneum uygulaması vasıtasıyla erişim sağlayabiliyor. 

Electroneum (ETN) Nedir?

Daha güvenli, daha çevre dostu ve daha sorumlu bir blockchain sağlamayı hedefleyen PoR ağında işler şu şekilde ilerliyor: Electroneum tarafından doğrulayıcılar seçiliyor ve onaylanıyor. Bu şekilde bir grup madencinin, ağın hash oranının ya da bilişimsel gücünün yüzde 50’sinden fazlasını kontrol etmesinin önüne geçiliyor (yüzde 51 saldırısı). Saldırının meydana gelmesi halinde ise blockchain katmanları tarafından kaynak tespit ediliyor ve doğrulayıcı kapatılıyor. Bu rehberimizde electroneum nedir? ve etn nedir? sorularına yanıt ararken varlığın nasıl satın alınabileceğine de bir bakalım. 

Electroneum Nasıl Satın Alınır?

Piyasa meraklısı iseniz Electroneum satın almak için kripto para borsası KuCoin’i kullanabilirsiniz. Bunun için bir borsa hesabı oluşturabilir ve harekete geçebilirsiniz. KuCoin’de Tether (USDT), Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) karşılığında ETN satın alabilirsiniz. 

Bunun dışında kripto para biriminin Huobi Global platformunda listelenmiş durumda olduğu görülüyor. Burada Bitcoin (BTC) karşılığında ETN satın alabilmeniz mümkün. 

HitBTC platformunda da Bitcoin (BTC) ve Tether (USDT) karşılığında alım yapabilirsiniz. Yatırım yapmak isteyenlerin başarılı bir risk yönetimine sahip olmaları ve piyasa analizi gerçekleştirmeleri önem arz ediyor. 

Electroneum (ETN) Nedir?

Electroneum Kullanım Alanları Nelerdir?

Yukarıda etn nedir? sorusunu yanıtlamıştık. Şimdi ise kullanım alanlarına göz atacağız. Projenin internet sitesine göre; Electroneum ETN üç farklı kullanım alanına sahiptir. Electroneum ETN kullanım alanlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • İnsanlar: AnyTask.com’da dijital becerilerinizi online olarak binlerce alıcıya satarak daha fazla kazanç elde edebilirsiniz. Günlük ihtiyaçlar için ödeme yapmak üzere ETN’yi kullanabilirsiniz. Olağan sınır ötesi transfer maliyetinin çok altında olacak şekilde dünyanın herhangi bir noktasına ETN gönderebilirsiniz. 
  • Kurumsal: Dijital ödemeleri ilk kez kullanabilen dünya nüfusunun beşte birinden fazlasına erişim sağlanabiliyor. Electroneum’un API’si, müşterilerinize kazandıkları ETN’yi ürün ve hizmetleriniz için harcamaları yönünde kolay bir yol sunmanıza olanak sağlıyor. 
  • Ticari: Bugün yeni bir dijital ödeme türünü kabul edip topluluğunuzda yenilikçi olabilirsiniz. ETN; topluluğunuza yeni bir ödeme yöntemi sunarak müşteri erişiminizi genişletmenize, büyümenizi ve gelirinizi artırmanıza katkıda bulunuyor. 

Bu rehberimizde electroneum nedir? ve etn nedir? sorularına yanıt ararken projenin avantajlarına da bir göz atalım. 

Electroneum (ETN) Nedir?

Electroneum Avantajları Nelerdir?

ETN, olağan mal ve hizmetleri satın almak üzere günlük faaliyetlerde kullanılabiliyor. Söz konusu kripto para birimi, aynı zamanda AnyTask gibi özel pazarlarda da kullanılabiliyor. Electroneum’un küresel freelance platformu olan AnyTask, bankacılık hizmetlerini kullanmayan kişilerin dijital görevleri tamamlayarak kripto para kazanmalarını sağlıyor. Serbest çalışanlardan yüzde 20’ye kadar ücret alan Fiverr gibi platformların aksine satıcılar, AnyTask platformunu kullanmak için herhangi bir ücret ödenmiyor. 

AnyTask, alıcıların kredi ya da banka kartı ile ödeme yapması ve serbest çalışanların da ödemelerini ETN olarak alması açısından eşsizdir. AnyTask, online serbest çalışanlara eksiksiz bir kripto ekosistemi sunmayı hedefliyor. Bu ekosistemde kullanıcıların coin kazanmaları ve kripto para birimlerini diğer herhangi bir değişim aracı kadar kolay kullanabilmeleri bekleniyor. 

ETN sahipleri; yiyecek ve su, taksi yolculukları ve daha fazlası gibi günlük ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Electroneum uygulaması, çok sayıda ülkede ETH kullanımı vasıtasıyla mal ve hizmetlerin satın alınmasına izin vererek bunu sağlıyor. İşletmeler ise daha fazla müşteri edinmek, ARPU’yu (Kullanıcı Başına Ortalama Gelir) artırmak, satıcı-operatör maliyetlerini düşürmek, net tavsiye skorlarını iyileştirmek, dikey satışları artırmak ve yeni gelir akışları meydana getirmek amacıyla bu platformu kullanabiliyor. Yeni bir dijital para türünü kabul etmek, ETN kullanan daha geniş bir müşteri yelpazesini çekerek işletmenin trafiğini artırabiliyor. 

Electroneum (ETN) Nedir? içeriğimizle alakalı tüm SORULARINIZI aşağıda yer alan yorum alanından bizlere iletebilirsiniz. Alanında uzman analistlerimiz ve editörlerimiz, sizlerin sorularını cevaplayacaktır.
Yorumlar(0)