Anasayfa Rehber Energy Web Token (EWT) Nedir, Nasıl Alınır?

Energy Web Token (EWT) Nedir, Nasıl Alınır?

Rehber

Energy Web Token nedir? EWT nedir? Kripto para projesinin kurucusu, çalışma sistemi ve kullanım alanları ile ilgili tüm ayrıntılar burada...

Energy Web Token (EWT) Nedir, Nasıl Alınır?

EWT Nedir?  

Yatırımcıların çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) faktörlerine giderek daha fazla öncelik verdiklerini biliyoruz. Üstelik buna kripto para yatırımcılarının da dâhil olduğunu söyleyebiliriz. Energy Web Token nedir? sorusunun yanıtı şu şekildedir: Ekonomiyi karbonsuzlaştırmanın ön saflarında yer almayı amaçlayan bir kripto para projesidir.

Energy Web Token isimli kripto para projesinin blockchaini, geliştiricilere temiz enerjiye (clean energy) ve sürdürülebilirliğe dayanan yazılımlar tasarlamaları için bir platform sunuyor. Bu süreci finanse eden Energy Web Token, yatırım yönetimi devi BlackRock (BLK) tarafından takdir edilmesinin ardından hızlı bir şekilde yükselmiştir.  

Enerji sektörü Dapp (merkeziyetsiz uygulama) geliştiricilerini güçlendirmek amacıyla tasarlanmış, merkeziyetsiz, açık kaynaklı bir blockchain ağı olarak karşımıza çıkan Energy Web Token; müşteriler ve şebeke operatörlerinin yanı sıra termostatlar, güneş panelleri ve elektrikli araçlar gibi fiziksel varlıkları yeni yollarla birbirine bağlayan bir dijital altyapı kurarak bu görevi gerçekleştirmeyi hedefliyor. Bu sebeple Energy Web Token denilen kripto para projesine önemli ölçüde ilgi gösterildiğini görüyoruz.  

Kripto para piyasası için fark yaratan platform, enerji tasarrufu (energy saving) çalışmalarını etraflıca düşünme arzusuyla hayata geçirilmiştir. Günümüzde birçok enerji yükseltmesi, fiziksel altyapıya yönelik büyük yükseltmeler vasıtasıyla yerine getiriliyor. Hem elverişsiz hem de yüksek maliyetli olan bu strateji, ara bağlantısallığın ayrı iyileştirmelerden daha fazla fayda sağlayacağı gerçeğini tümüyle görmezden geliyor.  

Elektrik gücü kullanımını geliştirmek ve yeni fırsatlar sağlamak amacıyla sensörler ve yazılım kullanan platform, açık ve sansüre dayanıklı bir piyasa vasıtasıyla küresel bir kullanıcı topluluğuna herhangi bir güç varlığı sunma yetkisi veriyor.  

Dünyanın enerji altyapısının şu anda bağımsız bir doğasının olduğu ve bunun da birçok yönden verimsiz olduğu bilinen bir gerçektir. Fazla enerji, paylaşılmak ya da başkalarına satılmak yerine boşa harcanıyor.

Energy Web Token platformu; bu enerjiyi en fazla gereksinim duyulan yerde takip etmeyi, tutmayı ve yeniden dağıtmayı mümkün hale getiriyor. Bahsettiğimiz strateji, kullanıcılar tarafından enerji varlıklarının paylaşılmasına ve dünyanın karbon ayak izinin iyileştirilmesine katkıda bulunuyor.  

Ortalama bir enerji şirketi kullanıcısı, ağda boşa harcanan toplam enerji gibi kritik bilgilere erişim sağlayamıyor. Aynı zamanda donanım ayrıntıları veya diğer hayati veriler gibi herhangi bir hassas şirket verisine de sahip olmuyor. Bu şirketler müşterilerinden menfaat sağlamakla ünlü olduklarından şeffaflık eksikliği, genel olarak suistimale ve fahiş fiyat uygulamasına yol açıyor. Energy Web Token, kullanıcı deneyimini iyileştirmek ve eşit şartlar sağlamak amacıyla neredeyse gerçek zamanlı verilere erişim sağlayan, izlenebilir günlükler sunuyor.  

EWT Kime Aittir?  

Energy Web Token (EWT) Nedir, Nasıl Alınır?

Energy Web Token nedir? ve EWT nedir? sorularını detaylı bir şekilde açıkladığımız bu yazıda EWT kripto para projesinin kime ait olduğunu belirtmek de önemlidir.  

Energy Web, Colorado merkezli temiz enerji şirketi Rocky Mountain Institute ve blockchain geliştiricisi Grid Singularity tarafından 2017 yılında hayata geçirilmiştir. Çok sayıda şirketin ve hükûmetin radarında olan karbonsuzlaştırma ile yeşil ekonomiye ulaşma sürecine hız kazandırmayı hedefleyen Energy Web, bu doğrultuda blockchain teknolojisinden faydalanıyor. Geliştiriciler ve kuruluşlar, yeşil çözümleri uygulamak amacıyla onun ürünlerini kullanıyorlar.  

Kâr amacı gütmeyen kuruluşun belgesinde şu ifadeler yer alıyor:  

Misyonumuz; düşük karbonlu, müşteri odaklı bir enerji geleceğini desteklemek amacıyla enerji sektörü için açık ve merkeziyetsiz bir dijital işletim sistemi geliştirmek ve devreye almaktır.  

Blockchain üç farklı katman içeriyor. Ethereum ağından esinlenen güven katmanı, temel akıllı sözleşme işlevselliğini içeriyor. Fayda katmanı, ortak protokoller için tasarlanan bir katman olarak ön plana çıkıyor. Üçüncü katman ise geliştiriciler için gerekli olan SDK'ları (yazılım geliştirme kitlerini) ve uygulama kabiliyetlerini içeriyor. 

Energy Web Token (EWT) Nedir, Nasıl Alınır?  

Çok sayıda proje, bu teknolojiden faydalanıyor. Mesela EW Zero, yenilenebilir enerji ve karbon ofsetlerinin satın alınmasını kolay hale getiren, açık kaynaklı bir platformdur. Bu, platformun şeffaflığa odaklanan dijital ara yüzünden yapılabiliyor. Energy Web'in CEO'su olan Jesse Morris, San Francisco'da yaşıyor. Elektrik ve bilim geçmişi olan Morris, daha önce Rocky Mountain Institute şirketinin elektrik sisteminde yönetici olarak görev yürütmüştür.  

EWT Nasıl Çalışır?  

Energy Web Token nedir? ve EWT nedir? sorularına yanıt ararken kripto para projesinin çalışma sisteminden de mutlaka söz etmemiz gerekiyor. EWT kripto para projesi, varlıklar sunan kullanıcılar için ödüller sağlamak amacıyla ortak bir altyapıya, bir teşvik planına ve izlenebilir bir bilgi günlüğüne dayanıyor. Kripto para projesi Energy Web Token'ı eşsiz hale getiren temel özelliklerden bazıları şöyledir:  

Energy Web Chain

Energy Web Chain, enerji sektörüne uygun hale getirilmiş ilk açık kaynaklı, kurumsal blockchain platformu olarak faaliyet gösteriyor. Energy Web Chain, yüksek iş çıkarma yeteneği ve dikey ölçeklenebilirlik elde etmek amacıyla ölçeklenebilir bir konsensüs mekanizmasını entegre ediyor. İkinci ve üçüncü nesil blockchainler ile kıyaslandığı zaman proje, sürdürülebilirliği ve işlevselliği geliştiriyor. Energy Web Chain, ayrıca akıllı sözleşme programlanabilir olarak değerlendiriliyor. Topluluk, kullanıcı deneyimini iyileştirmek amacıyla Dapp geliştiricilerini kendi uygulamalarını oluşturmaya davet ediyor.  

Oracle  

Ağın blockchaini, büyük ölçüde "oracle" denilen zincir dışı sensörlere dayanıyor. Söz konusu sensörler, EW (Elektronik Savaş) uygulamalarına, köprülere ve üçüncü taraf Dapp'lere gerçek dünya verileri sağlıyor. Oracle'lar, bir yandan bu bilgileri ağa ve ağdan iletme yeteneğine sahip iken diğer yandan akıllı sözleşmeleri de tetikleyebiliyorlar. Energy Web Token ekosisteminde enerji varlıklarının fiyatını, varlık kullanımını ve israfı takip etmek amacıyla oracle'lar kullanılıyor.  

Energy Web Merkeziyetsiz İşletim Sistemi  

Ağ, kurucunun geliştirici dostu bir platform sunma stratejisinin bir parçası olarak Energy Web Merkeziyetsiz İşletim Sistemi denilen bir teknoloji sağlıyor. Energy Web Merkeziyetsiz İşletim Sistemi, şebeke esnekliğini artırmak amacıyla enerji pazarında yer alan katılımcıları birbirine bağlamayı kolaylaştırıyor. Geliştiriciler, aynı zamanda temiz enerji ve karbon emisyonları izlenebilirliğini teşvik etmek ve sağlamak amacıyla güçlü front-end uygulamalara ve çeşitli yazılım geliştirme kitlerine erişim kazanıyorlar.  

Energy Web Token (EWT) Nedir, Nasıl Alınır?

Konsensüs  

Ağın durumunu doğrulamak amacıyla Energy Web Chain tarafından proof of authority (PoA) yani yetki kanıtı denilen bir konsensüs mekanizması kullanılıyor. Bir proof of work (PoW) yani iş kanıtı varyantı olan bu sistemin temel farkı, sadece onaylanmış düğümler tarafından işlemlerin onaylanabilmesidir. Bu düğümler, "doğrulayıcılar" olarak biliniyor. Doğrulayıcı olmak istiyorsanız hem yasal olarak kayıtlı bir kuruluş olmanız hem de Energy Web Vakfının aktif bir üyesi olmanız gerekiyor. Doğrulayıcılar, çabaları karşılığında ağın yerel utility (hizmet) tokenı EWT token ile ödüller alıyorlar.  

EWT  

EWT son dönemde popüler olan bir varlıktır. Kripto para piyasası için önemli bir yere sahip olan EWT coin, Energy Web Token ağı boyunca çeşitli rollere hizmet ediyor. Kullanıcılar, EWT token kullanarak hizmetler için ödeme yapabiliyorlar. Geliştiriciler, daha duyarlı ve elverişli uygulamalar oluşturmak amacıyla da EWT token kullanabiliyorlar. EWT coin, öncelikle küresel blok zincirindeki enerji varlıklarının değerini evrensel olarak takip etmenin bir yöntemini sağlamayı amaçlıyor. Sonuç olarak EWT, projenin merkezinde yer alıyor. 

Kimlik Saptama Hizmetleri  

EWT, çok sayıda kimlik saptama hizmeti sunuyor. Kullanıcılar, kişisel bilgilerini doğrudan sağlamıyorlar. Platform, bunun yerine kullanıcıların blok zinciri tarafından doğrulanabilir bir kimlik kullanarak birçok enerji varlığına erişmelerine imkân tanıyor. Bu, son yıllarda artan veri hırsızlığı vakalarından dolayı çoğunlukla tercih edilen bir yaklaşım haline gelmiştir.  

Söz konusu hırsızlıklar, milyonlarca müşterinin kişisel bilgilerini saldırganların eline bırakmıştır. Kişisel verilerinizi kimlik doğrulama sürecinden kaldırmak, bu problemlerin önüne geçmenin en iyi yolu olabilir.  

EWT Kullanım Alanları Nelerdir?  

Energy Web Token (EWT) Nedir, Nasıl Alınır?

EWT coin kullanım alanları da birçok kişi tarafından araştırılan bir konu haline gelmiştir. EWT coin çok sayıda kullanım alanına sahiptir. EWT coin, öncelikle blok zincire güç sağlayan utility (hizmet) kripto para birimidir. Temiz enerji sektöründe uygulamalar yaratmak için aynı amaç düşünülerek tasarlanan EWT’nin şu anda iki temel kullanım alanı bulunuyor. EWT’nin kullanım alanları özetle şu şekildedir:  

Birinci olarak EWT coin, ağ üzerinde her işlem için gas ücreti ödemek amacıyla kullanılıyor. Bu, daha sonra söz konusu işlemleri blok zincirinde işlemeleri karşılığında doğrulayıcıları ödüllendirmek için gönderiliyor. EWT coin, Energy Web ağındaki merkeziyetsiz uygulamaları finanse etmek üzere bir ödeme kaynağı olarak da kullanılıyor. EWT coin kullanım alanları bu şekildedir.  

Bitcoin'in hayatımıza girmesinin ardından birçok altcoin popülarite kazandı. Bitcoin'e alternatif olarak kullanıma sunulan altcoinlerden biri olan EWT; KuCoin, Kraken, Gate.io ve Hotbit gibi kripto platformları üzerinden satın alınabiliyor.

Bitcoin varlıklarınızı kullanarak EWT satın alabilmeniz mümkün. Bu yıl, Bitcoin gibi kriptolar ağır enerji kullanımından dolayı eleştiri aldı. Bitcoin gibi varlıklara yönelik eleştiriler yoğunlaşırken ve enerji fiyatları artmaya devam ederken Energy Web Token projesinin ivme kazanacağını görebilirsiniz.  

Energy Web Token nedir? ve EWT nedir? sorularını yanıtlarken kripto para projesinin avantajlarına da yer verebiliriz. Müşteri merkezli ve açık kaynaklı olan platform, Dapp geliştiricilerinin katılımını basitleştirmek amacıyla Ethereum'dan birçok teknik yönü almıştır. Haliyle ağın güvenli, tümüyle EVM uyumlu ve güvenilir olduğunu vurgulayabiliriz.  

Kullanıcılar, enerji varlıklarını ağ ile paylaşarak ya da başka hizmetler sağlayarak pasif ödülleri güvence altına alabiliyorlar. Platformun teşvik etme stratejisi, şu anda yürürlükte olan geleneksel merkezi iş modelini altüst ediyor ve bu modelin yerine daha demokratik ve kapsayıcı bir seçenek getiriyor. Düzenli kullanıcılar, enerji yaratma adalarını birbirine bağlayarak artık trilyon dolarlık enerji hizmeti pazarlarına girebiliyorlar.  

Merkeziyetsiz bir blok zinciri ağı olan Energy Web Token, 100'ün üstünde enerji piyasası katılımcısının bulunduğu küresel bir topluluktan oluşuyor. Bu şirketler, hizmet sağlayıcılarından yenilenebilir enerji pazarlarına ve dağıtık enerji kaynaklarına kadar geniş bir alanı kapsıyor. Enerji Web Token, daha sürdürülebilir bir piyasa vizyonuna sahip olan yeni ortaklar bulmayı sürdürüyor. Kripto para projesinin avantajlarına da yer verdiğimize göre Energy Web Token nedir? ve EWT nedir? sorularını analiz ederek merak ettiğiniz birçok konuya değinmiş olduk.  

Energy Web Token (EWT) Nedir, Nasıl Alınır? içeriğimizle alakalı tüm SORULARINIZI aşağıda yer alan yorum alanından bizlere iletebilirsiniz. Alanında uzman analistlerimiz ve editörlerimiz, sizlerin sorularını cevaplayacaktır.
Yorumlar(0)