Anasayfa Rehber Metaverse ETP Coin (ETP) Nedir?

Metaverse ETP Coin (ETP) Nedir?

Rehber

Metaverse coin nedir? Metaverse coin nasıl alınır? ETP coin fiyatı, piyasa değeri, son dakika haberleri, yorumları Koinbox'da.

Metaverse ETP Coin (ETP) Nedir?

Piyasada çoğunlukla Metaverse sanal alanı ile karıştırılan Metaverse ETP coin nedir? ETP nedir? Bilinenin aksine bu proje aslında sanal evren alanı ile bir bağlantıya sahip değildir. Temeli 2016 yılına kadar dayanan Metaverse ETP coin hakkında bilinmesi gereken tüm bilgiler aşağıdaki gibidir:

Metaverse ETP Coin Nedir?

Metaverse ETP akıllı sözleşme ağında dijital varlık, dijital kimlik ve Oracle hizmeti sunan herkesin katılabileceğini açık kaynaklı bir blockchain ağıdır. Amacı akıllı özellikler ağı oluşturmak ve hem akıllı hem de güvenli altyapıya sahip merkezi olmaya borsa oluşturmaktır. Protokol Ethereum ağındaki ERC-20 ve NEO ağındaki NEP 5’e benzer Metaverse Smart Token (MST) standardına sahiptir. ETP coin arzı 100.000.000 ile sınırlandırılmıştır. 6 Haziran 2017’de 6.24 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmıştır. 2016 Ekim ayında da bir yükseliş hareketi yapmıştır. Geri kalan kripto para piyasası 2016 Aralık ve 2017 Ocak aylarında ralli yaptığında ETP fiyatıda başarılı bir yükseliş gerçekleştirmiştir ancak tüm zamanlarından en yüksek seviyesini geçememiştir. Ayrıca ETP coin 2021 Nisan ve Kasım ayları arasındaki dönemde Bitcoin (BTC) fiyatının 69.000 doların ve Ethereum (ETH) fiyatının 4.800 doların üzerine çıktığı boğa piyasasında yine tüm zamanların en yüksek seviyesini geçememiştir.

Metaverse ETP kendi blockchain ağında bulunan akıllı sözleşmeleri teminatlaştırmak ve değerlendirmek için kullanılır. Peki, bu protokolün yerel varlığı olan ETP nedir? Bu kripto para kısaca ağdaki ticari işlem ücretlerini ödemede kullanılır. ETP coin ilk olarak iş kanıtları (PoW) madenciliği ile çıkarıldı, 2019 Ocak ayında Hisse Kanıtları (PoS) sistemini içeren hibrid bir model tanıtıldı. 2019 yılının sonlarına doğru Yetkili Hisse Kanıtları (DPoS) sistemi tanıtıldı. Projenin yerel kripto para biriminin ICO’su 5 Eylül 2016’de 1 Bitcoin (BTC) karşılığında 6.000 ETP olarak yapıldı. Ana ağı ve cüzdanının yayınlandığı Şubat 2017’de ikinci bir ICO düzenledi. Bu iki ICO etkinliğinde toplamda 50.000.000 ETP satıldı.

ETP sadece 3 kripto para birimi borsa platformunda listelenmiştir. Bitfinex borsasında ETP/USD, MEXC borsasında ETP/USDT ve HitBTC borsasında ETP/BTC ticaret çifti bulunmaktadır. Bundan dolayı ETP coin sadece ABD doları, ABD dolarına sabit stablecoin Tether (USDT) ve lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) karşılığında alınabilir. En yüksek hacim MEXC borsasındadır.

Metaverse ETP Coin Nedir?

Metaverse ETP Coin Nedir? Nasıl Çalışır?

Metaverse ETP coin İş Kanıtları (PoW) ve Hisse Kanıtları (PoS) kullanan hibrid blok zinciri ağıdır. Bu yeni kripto para birimlerinin hem klasik madencilik yöntemi hem de staking yöntemi ile çıkarıldığı anlamına gelir. Bu iki kriptografi yöntemini birleştirerek protokol ağ güvenliğini artırmaktadır. 100 milyon adetlik toplam arzın 30 milyon adeti madecileri ayrılmıştır.

Protokol Metaverse Smart Token (MST) standardını kullanarak akıllı sözleşmeleri tokene dönüştürür. Merkezi olmayan bu varlıklar satılabilir, kaydedilebilir, transfer edilebilir, ihraç edilebilir, saklanabilir ve hatta yakılabilir. Bundan sonra Metaverse protokolü Avatar olarak adlandırılan ve ağ üzerinde saygınlık puanları kazanılmasına yarayan dijital kimlikler kullanır. Son olarak Oracle’lar ağ aracıları olarak görev gören hizmet sağlayıcılarıdır. Protokol kendini bir Blockchain as a Service (BaaS) çözümü olarak tanımlamaktadır, ağda bu avantajdan yararlanarak yapılan ilk projelerden biri kripto para birimlerini küresel olarak satın alına bilen, satılabilen ve takip edilmesi mümkün gerçek altın ile destekleyen Zen Gold projesidir. Metaverse protokolünün tokene dönüştürme hizmetlerinin çoğu yanı finansal hizmetler için tasarlanmıştır. Gayrimenkulden borç vermeye ve para transferlerine kadar bu protokol herkesin isteklerine bağlı olarak hizmet almasına yardımcı olur.

Projenin çok fazla ortağı yoktur, ancak şimdiye kadar bu geliştiricilerin ve ağın yararına olmuştur. Protokol fikir haklarını tokene dönüştürmek için Lexit şirketi ile çalışmaktadır. Bu ortaklık sayesinde dijital içerik takibi ve hak atamaları yapmak kolaylaştırılmaktadır. Ayrıca Moskova temelli kitlesen fon blockchain projesi Kickico ve Rusya ve Çin piyasalarına odaklanan kripto para birimi yatırım bankası CyberTrust ile oraklıklara sahiptir. Metaverse protokolü geniş bir takipçi tabanına erişmek için verimliliği sürdürülebilir bir ekosistem araçları başlatmak için mevcut ortaklıklarına güvenmektedir. Bu yaklaşım birçok kripto para start-up projesi için risklidir. Bundan dolayı, Metaverse ETP protokolünün uzun vadede başarılı olup olmayacağını sadece zaman gösterecek.

ETP Nedir? Kim Tarafından Kuruldu?

Metaverse projesi 2016 yılında Eric Gu ve yazılım mühendisleri ve blok zinciri uzmanlarında oluşan çok uluslu bir takım tarafından kurulmuştur. Finansal endüstri ve blockchain girişicilerine kadar kapsamlı bir kitlenin ilgisin çekme amacı ile projenin ana ağı Şubat 2017’de yayınlandı. Aynı yılın Ekim ayın projenin toplam piyasa değeri 100 milyon doları geçti. Proje şu anda ortaklıklarını ve kullanıcı tabanını büyütmek için ayrıntılı planları olan bir dizi küresel ortaklığa sahiptir. Protokolün geliştirilme süreçleri Metaverse Vakfı adlı bir denetim komitesi tarafından yönetilmektedir.

ETP Nedir? Kim Tarafından Kuruldu?

ETP Coin Nedir? Avantajları Nelerdir?

Metaverse ağı ilk olarak Bitcoin (BTC) projesinde ilk kez kullanılan blok zinciri fikirlerini genişletmeye ve bu teknolojinin diğer farklı endüstrilerde kullanılmasını sağlama amacına sahiptir. Kendine has blockchain altyapısı ve kriptografik güvenlik açısından PoW + PoS mekanizmasına sahip olması ile protokol şu anda var olan blockchain altyapılarına geliştirmeler sunmaktadır. Metaverse ETP ağının 3 temel yapı taşı vardır.

  1. Dijital Varlıklar: Fiziksel varlıkların piyasa verimliliğini ve değerini geliştirmek için dijitale dönüştürülmesine izin verir. Böylece fiziksel varlıklar daha fazla hacme sahip olabilir Metaverse protokolü tarafından sunulan “internet değerine” bağlanarak ticareti yapılırken yüksek akıcılığa sahip olabilir
  2. Avatar / Dijital Kimlik: Dijital kimlik sahiplik ve ve değişim açısından bilgilerin doğrulanmasında çok önemlidir. Metaverse protokolü tarafından sunulan bu sistem bilgi ve varlıkların dijital olarak değişimine izin verir ve insanların ve Nesnelerin İnterneti (IoT) şirketlerine bağlanmasına yardımcı olur.
  3. Oracle / Değer Aracıları: Metaverse platformuna özel değer aracıları fiziksel dünyayı dijital dünyaya bağlamaya yarar. Fiziksel kimlikler ve platform üzerinde oluşturulan Avatar’lar arasında bir bağ kuraralar, Metaverse ETP blok zinciri ağında ticari işlemleri denetleyen düzenleyici taraflar olan olarak hareket ederek akıllı özelliklerin yaratılmasına izin verirler.

Metaverse ETP Coin (ETP) Nedir? içeriğimizle alakalı tüm SORULARINIZI aşağıda yer alan yorum alanından bizlere iletebilirsiniz. Alanında uzman analistlerimiz ve editörlerimiz, sizlerin sorularını cevaplayacaktır.
Yorumlar(0)