Phoenix (PHB) Nedir? Nasıl Alınır?
RehberPhoenix (PHB) Nedir? Phoenix (PHB) Nasıl Çalışır? Phoenix Oracle ve diğer tüm merak edilenlerle birlikte PHB Nasıl Alınır? detayları rehberimizde...

Phoenix (PHB) pek bilinmedik bir altcoin projesidir. Bu altcoin hakkında internet üzerinde bulunan tüm bilgileri sizler için aşağıda topladık. Phoenix (PHB) Nedir? Phoenix (PHB) Nasıl Çalışır? ve diğer tüm merak edilenlere bakalım:

Phoenix (PHB) Nedir?
Phoenix, yeni nesil tüketici odaklı merkezi olmayan uygulamaları (dApp) barındıran bir blok zinciridir. Phoenix Oracle, küresel finansal varlık fiyatlarını blok zincirine aktarır. PHB, Phoenix projesinin yerel kripto para birimidir ve blok zincirinde işlemleri yürütmeye yarar. Phoenix Chain, yan zincirden bağımsızdır ve BNB Chain, Ethereum, Solana, NEO ve Tron altcoin blok zincirleri ile köprü ile bağlantılıdır. Phoenix, birleştirilmiş öğrenim yoluyla büyük veri tabanlı yapay zekâyı (AI) güçlendirmeyi hedeflemektedir.
Projenin enflasyon detaylarına bakacak olursak; PHB kripto para birimi arzı zaman içinde, yıllık olarak %10 oranında artar. Tüm bu artış şu anda Phoenix Staker aracılığıyla mevcut staking katmanlarına verilen ödüllendir ile gerçekleştiriliyor. Phoenix Oracle'ın modülleri çevrimiçi ve çalışır duruma geldiğinde bu artış oranı büyük ihtimalle değişecektir. Phoenix Staker cüzdanlarında, borsalarda ve diğer konumlarda tutulan PHB, Phoenix Staker'dan ödül alamaz.
Deflasyon Mekanizması ve Projenin Geleceği: Projenin geleceği açısından PHB token arzını istikrara kavuşturmak için daha fazla deflasyon mekanizması getirilmesi yer alıyor. Buradaki ana fikir, Phoenix Oracle ile PHB token entegrasyonu tamamlandığında Phoenix Staker'ın çevrimdışı olmasıdır. Bunun ardından, %10'luk enflasyon yarıya bölmek üzere yeniden tahsis edilecek, %5'i düğümleri/staking'i çalıştıracak ve diğer %5 Phoenix ağını destekleyen kullanıcılara yönlendirilecek. Diğer yakım mekanizmaları halen proje ekibi tarafından araştırılmaktadır.
Not: PHB, 2 Kasım 2021'de 100:1'lik bir token yeniden adlandırma işleminden geçti. Bu o zamanlardan Phoenix Global olarak adlandırılan tokenlerin 100 tanesinin 1 adet Phoenix (PHB) ile değiştirildiği anlamına gelmektedir.
Phoenix (PHB) Nedir? Nasıl Çalışır?
Phoenix ana ağı, çevik ve ölçeklenebilir tüketici uygulamaları sağlayan yeni nesil kurumsal blok zinciridir. Phoenix ana ağı, tüketiciler düşünülerek işletmeler için tasarlanmıştır. Ölçeklendirmek ve mevcut müşteri deneyimine uyacak şekilde oluşturulmuş merkezi olmayan tüketici uygulamalarının hızlı bir şekilde geliştirilmesine ve devreye alınmasına olanak tanır. Özel, etkileşimli ve bağlantılıdır. Phoenix ana ağının en önemli noktalarından biri Oracle’dır. Buna detaylı bir şekilde bakalım ve ağın diğer çalışma prensiplerine değinelim:
Phoenix Oracle
Ağın küresel finansal yerleşik bağlantısı Phoenix Oracle ile sağlanmaktadır. Sayesinde merkezi olmayan uygulamalar (dApps) harici sistemlere ve veri kaynaklarına tescilli entegrasyon ara yazılımı ile kolay ve verimli bir şekilde bağlantı kurar. Phoenix Oracle, çeşitli kurumsal dApps geliştirilmesi ve DeFi kullanım durumlarında kullanılan tescilli bir Oracle'dır. Bilişim teknolojilerini temel olarak gerçek dünya verilerini güvenli, emniyetli ve özel bir şekilde blok zincirine bağlar.
Fiyat Akışları
Phoenix Oracle'ın sağladığı potansiyel fiyat akışları şunları içerir:
- Geleneksel finansal piyasa endeksleri: Ekonomik endeksler, hisse senedi endeksleri ve oynaklık endeksleri.
- Öz sermaye varlıkları: Tanınmış şirketlerin kamu ve özel sermayesi.
- Fiziksel varlıklar: Sanat ve koleksiyon varlıkları.
- Değerli Veri Kümeleri: Alternatif veri kümeleri ve tescilli veri kümeleri.
- Kripto para birimleri: Uzun ve kısa pozisyon, NFT'ler ve diğerleri.
Phoenix Oracle Düğümleri
PHB projesi; Platinum (1 milyon), Zirconium (5 milyon) ve Diamond (10 milyon) katmanları olmak üzere düğüm operatörlerine sahiptir ve bunlar Oracle düğümleri olarak işlev görecektir. Oracle düğüm operatörleri şu konularda rol alacak:
- Veri Kaynağı Bağlantıları: Zincir dışı veri kaynaklarına ve akışlarına bağlanacak veri bağlayıcıları ve api'ler.
- Zincir Üzerinde Sözleşme Yürütme: Talepte bulunan diğer uygulamalardan ve akıllı sözleşmelerden gelen veri sorgularına yanıt vermekten sorumlu ara yazılım protokolleri.
- Phoenix Oracle İstemcisi: Zincir içi ve zincir dışı ortamlar arasında temel köprü görevi gören temel düğüm istemcisi.
Oracle düğüm ağı ile istekte bulunan kullanıcılar arasındaki temel işlem modeli nispeten basittir: Düğümler esas olarak akıllı sözleşmelere ve dApp'lere belirli verileri satar. Oracle ücretlerini hesaplamak için kesin mekanizma, ilk lansman sonuçları ve kurumsal testler beklenirken hâlâ değerlendiriliyor. Oracle operatörleri için mevcut ödüllendirme planı düğüm ve ay başına temel bir ödül ve buna ek olarak veri alım satım ücretleri şeklindedir.
Gelecekte PHB coin, tüm Phoenix Oracle modüllerine entegre edilecek ve veri talepleri ve fiyat akışlarıyla ilgili tüm kullanımlar için ödeme olarak kullanılacak. Şu anda düşünülen olası bir mekanizma, alım satım ücretlerini PHB token stake edenlere yani düğüm çalıştıranlara dağıtmaktadır ve geri kalan kısmı yakmaktır. Yine de bu mekanizmanın, oranları ve hesaplamaları halen tartışılmakta ve tasarlanmaktadır.
Zincirler Arası Birlikte Çalışabilirlik
Phoenix Oracle, zincirden bağımsız olarak geliştiriliyor, yani sonunda Phoenix Chain (PHB), Ethereum (ETH), Binance Smart Chain (BSC) ve Klaytn (KLAY) dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere halka açık blok zincirleriyle birlikte çalışabilir olacak.
Kurumsal Yan Zincirler
Kurumsal düzeydeki iş akışlarını ana ağdan ayırarak ölçeklenebilirliği optimize eder. Uygulama ekosistemleri birden çok yan zincirde ölçeklendirir.
İki Katlı Konsensüs Mekanizması
Tüketicileri merkezi olmayan uygulamaların (dApps) dağıtımında performans ve çevikliğin bir kombinasyonu için tasarlanmış fikir birliği mekanizmasıdır. Ayrıca varlıkların ana ağ (DPoS) ve yan ağlar (PoS) arasında kolayca aktarılmasına olanak sağlar.
Çok Katmanlı Akıllı Sözleşmeler
Akıllı sözleşmelerin ve merkezi olmayan uygulamaların ölçeklenebilirliğini, esnekliğini ve dağıtım kolaylığını artıran ve belirli bileşenlerin zincir dışında depolanmasına izin veren çok katmanlı akıllı sözleşme sistemidir.
Veri İşlem Motoru
Merkeziyetsiz şifreli veri depolamanın yanı sıra firmadan müşteriye (B2C) süreçlerine duyulan güvenini artırmak ve tüketici veri sahipliğini ve güvenliğini artırmak için tasarlanmış Phoenix Global Virtual Machine'e yerleşik veri işlem protokolleridir.
Birleştirilmiş Öğrenim
2020'deki 2. Çeyrek geliştirmeleri sırasında, Birleştirilmiş Öğrenim (Federated Learning) kullanım durumları ve ekosistemleri üzerinde kapsamlı bir şekilde çalışmaya başladı. Bu arzu şu gerçeklerden kaynaklanmaktadır:
- Birleştirilmiş öğrenim endüstrileri, mevcut yapay zekâ (AI) yetenekleriyle ve kullanım alanları ile işbirliği yapmak için ölçeklendirmeye bağlı bir blockchain teknolojisi kullanım alanıdır.
- Birleştirilmiş öğrenim endüstrileri, blockchain ağına daha fazla kişi katıldıkça değer artışını tetikleyebilir.
- Çin'in AI tüketici uygulamalarına karşı büyük bir iştahı var.
Tüketici gizliliğini korumak için, daha fazla insan veriye dayalı AI uygulamalarını kullandığından, sistemin yeni jenerasyon Gen merkezi olmayan uygulamaları merkezileştirmesi ve AI uygulamaları oluşturması gerekir. Özellikle, PGB geliştiricilerinin takip edeceği birkaç stratejik hamle şunlardır: Mevcut AI sistemleriyle entegrasyon. Birleştirilmiş öğrenim, özünde merkeziyetsiz bir yapay zekâdır ve işlevsel ve dikey kullanım durumlarına hizmet etmesi için APEX IQ gibi mevcut sistemler ve modellerle entegre edilmesi gereklidir.
PHB Kullanım Alanları Nelerdir?
PHB coin’in kullanım durumları aşağıdaki gibidir.
- Perakende: Yeni Web 3 tabanlı müşteri etkileşimi ve CRM modelleri oluşturma.
- Finansal Hizmetler: Veri gizliliğinden ödün vermeden mevcut müşterilerin yapay zekâ puanlama modellerini güçlendirme.
- Tüketici IoT: Mevcut tüketici IoT uygulamalarının ademi merkeziyetçiliğini ve etkileşimini geliştirme.
- Tedarik Zinciri: Mevcut blockchain uygulamalarının zincir üstü hesaplama ve analiz kaynaklarını artırma.
- Sağlık Teknolojisi: Veriye dayalı kişiselleştirme ve analiz özelliklerine sahip akıllı kişisel sağlık uygulamaları oluşturma.
- Web3 Oyunları: Hızlı tepki veren pekiştirmeli öğrenme modellerini kullanmak da dahil olmak üzere AI özelliklerini web 3 oyunlarında etkinleştirme.
Yukarıdaki PHB kripto para biriminin kullanım durumlarına ek olarak PHB coin; Pazarlama, CRM ve Sadakat, Tüketici Verileri, Müşteri Deneyimi, Yapay Zekâ, Birleştirilmiş Öğrenim Endüstrileri, Perakende, Finansal Hizmetler, Otomotiv, Seyahat, Lüks ve Yaşam Tarzı ve Tüketici İnternetini alanlarında kullanılabilir.
Phoenix (PHB) Nedir? Avantajları Neler?
PHB coin avantajlarından bazıları şu şekildedir:
- Merkeziyetsiz yapay zekâ: Birleştirilmiş öğrenim ve ana akım yapay zekâ çerçeveleriyle entegrasyon.
- Çok taraflı hesaplama: Veri gizliliğinden ödün vermeden analiz yapma, hesaplama ve paylaşım yapma.
- Akıllı IoT: Nesnelerin İnterneti ve akıllı cihazlarda merkeziyetsiz uç bilgi işleme mekanizmasının kolaylaştırılması.
- Zincir üstü analiz: Zincir üstü veri hesaplama ve analiz yeteneklerine sahip tamamen blok zincirinde yerel Web 3 uygulamaları.
- Phoenix Layer 2: Phoenix Layer 2, son derece akıllı, veriye dayalı ve AI özellikli uygulamaları blok zincirine getirme fikriyle oluşturulmuş ve tasarlanmıştır. Hem verileri gizlilik içinde işlemek için bir hesaplama katmanı olarak hizmet eder ve hem de zincir dışı veriler ve AI modelleri ile zincir içi protokoller arasında bir köprü oluşturur.
PHB Kurucuları Kim?
2020'nin 3. çeyreğinde, aylarca süren titiz planlama ve araştırmaların ardından APEX Network ve Red Pulse Phoenix birleşti. Bu birleşme yoluyla hem projeler ve platformlar hem de ikisinin ekosistemleri bir sonraki aşamaya taşımak için kapsamlı bir kurumsal veri blockchain platformu oluşturuldu. Söz konusu birleşme, daha büyük, daha güçlü bir altyapı ve ekosistem yaratarak PHB kripto para projesinin çıkmasına neden oldu. Her iki platform teknoloji, platform bilgileri, token ekonomileri, token likiditesi, insan yeteneği, topluluk ve pazarlama kaynaklarını birleştirdi. Sonuç olarak ortaya çıkan Phoenix (PHB) daha büyük bir kullanıcı tabanı, pazar değeri ve gerçek dünya uygulamaları yoluyla sinerji elde ederek büyümeye ve her geçen gün ekosistemini genişletmeye çalışıyor.
PHB Nasıl Alınır?
PHB coin Binance, Huobi Bitget, LBank, MEXC ve diğer 9 borsadan satın alınabilir. Proje halen geliştirme aşamasında olduğu için şimdilik sadece 14 borsada listelenmiştir ve bu borsalarda ne yazık ki işlem hacmi çok düşüktür. Yine de Binance, Bitget ve MEXC gibi popüler ve güvenilir kripto para borsalarını kullanarak PHB coin satın alabilirsiniz. Bu borsalar PHB coini sadece spot olarak listelemiştir. USDT, BUSD ve BTC kripto para birimleri karşısında işlem görmektedir.






