Anasayfa Sektörel Rapor: Borsa, Hacker'lar Tarafından 159.000 Kez Hedef Alındı!

Rapor: Borsa, Hacker'lar Tarafından 159.000 Kez Hedef Alındı!

Sektörel

Rapora göre; kripto para borsası Upbit, 2023 yılının ilk yarısında hacker'lar tarafından 159 bin kez hedef alındı.

Rapor: Borsa, Hacker'lar Tarafından 159.000 Kez Hedef Alındı!

Güney Koreli kripto para borsası Upbit, işletmeci firmasına göre 2023 yılının ilk yarısında hacker'lar tarafından 159.000'den fazla kez hedef alındı.

Güney Kore merkezli Yonhap Haber Ajansı tarafından 9 Ekim'de yayınlanan bir rapora göre; rakamlar, Upbit'in sahibi ve işletmecisi olan Dunamu firması tarafından Halk Gücü Partisi Güney Kore Temsilcisi Park Seong-jung'a bildirildi.

Rapor, 2022'nin ilk yarısına kıyasla yüzde 117, 2020'nin ilk yarısına kıyasla ise yüzde 1,800'lük bir artış olduğunu gösteriyor.

CoinGecko'ya göre; Upbit, yaklaşık 1,2 milyar dolar olan 24 saatlik işlem hacmi ile Güney Kore'nin en büyük kripto para borsalarından biri. Diğer büyük borsalar arasında Bithumb, Coinone ve Gopax yer alıyor.

Dunamu, bilgisayar korsanlığı girişimlerine karşı koymak ve güvenliği güçlendirmek için Upbit'in soğuk cüzdanlarda tuttuğu fon oranını yüzde 70'e çıkardığını söyledi. Upbit, ayrıca sıcak cüzdanlarda tutulan fonlar için güvenlik önlemlerini de artırdı.

Sıcak cüzdanlar, soğuk cüzdanlara kıyasla daha sık saldırıya uğrama eğilimindedir çünkü özel anahtarları, anahtarların harici sabit disklerde ve USB'lerde çevrim dışı olarak saklandığı ilkinin aksine çevrim içi olarak saklanmaktadır.

Rapor: Borsa, Hacker'lar Tarafından 159.000 Kez Hedef Alındı!

Upbit, 2019 yılında 50 milyon dolarlık bir istismara uğradı. Fakat Dunamu sözcüsü, Yonhap'a yaptığı açıklamada, o zamandan beri Upbit'in tek bir güvenlik ihlâline maruz kalmadığını söyledi.

2019'daki hack olayından sonra tekrarını önlemek için sıcak cüzdan dağıtmak ve bunları işletmek gibi çeşitli önlemler aldık ve bugüne kadar tek bir siber ihlâl meydana gelmedi.

Ancak Upbit, platformun 400.000 Aptos cüzdanına ulaşan "ClaimAPTGift.com" adlı sahte bir tokeni tanıyamaması üzerine Eylül ayı sonunda Aptos token hizmetlerini durdurmak zorunda kaldı.

Daha Fazla Önlem Çağrısı

Seong-jung, kripto para hack'lerinin her alanda arttığını kabul etmekle birlikte Güney Kore hükûmetini daha fazla önlem almaya çağırdı:

Bilim ve Teknoloji Bakanlığı, hack girişimlerinin sıkça yaşandığı sanal varlık borsalarına yönelik siber saldırılara hazırlık amacıyla geniş çaplı aklama deneme testleri yapmalı ve bilgi güvenliği koşullarını araştırmalıdır. Bilim ve BİT Bakanlığı'nın bunları yönetme ve denetleme konusundaki rolü belirsiz.

Bu arada kripto para borsaları, Eylül ayında bir dizi saldırıya hedef oldu. Hong Kong merkezli borsa CoinEx, firmanın özel anahtarlarından birinin ele geçirilmesinin ardından Eylül ayında 70 milyon dolarlık bir saldırıya uğradı. Firma, etkilenen kullanıcılara kaybedilen fonlar için tazminat ödeneceğini belirtti.

Ayrı bir saldırıda ise Huobi Global'in HTX borsası, 24 Eylül'deki bir istismarda 7,9 milyon dolar kaybetti.

Rapor: Borsa, Hacker'lar Tarafından 159.000 Kez Hedef Alındı! içeriğimizle alakalı tüm SORULARINIZI aşağıda yer alan yorum alanından bizlere iletebilirsiniz. Alanında uzman analistlerimiz ve editörlerimiz, sizlerin sorularını cevaplayacaktır.
Yorumlar(0)
Yürüdükçe Kazandıran Sweatcoin Nedir?
Rehber Banu Fırıncılar
Trust Wallet Token (TWT) Nedir? Nasıl Alınır?
Rehber Burak Atik
En İyi ve Güvenilir Kripto Para Borsası Hangisi?
Rehber Hüseyin Özlan
Gate.io Nedir? Gate.io Güvenilir mi?
Rehber Burak Atik
En İyi 12 Türk Bitcoin Borsası
Rehber Burak Atik
Icrypex Nedir? Icrypex Güvenilir mi?
Rehber Burak Atik