Anasayfa Rehber Scalp Trading Nedir?

Scalp Trading Nedir?

Rehber

Scalp Trading Nedir? Scalp Trading Nerelerde Kullanılır? Scalp Trading Ne İşe Yarar? Scalp Trading ile ilgili tüm merak edilenler şimdi Koinbox'ta...

Scalp Trading Nedir?

Scalp Trading, Scalping veya anlık alım satım, yatırımcıların küçük kârlar elde ederek zaman içinde yüksek kazanç elde etmesine yardımcı olabilecek kısa vadeli bir finans ve kripto para ticaret stratejisidir.

Kripto para birimi piyasası çoğu zaman oldukça değişkendir. Bununla birlikte, bu oynaklık bazı durumlarda çeşitli kazanç elde etme stratejilerinin önünü açabilir. Scalp Trading yapanlar yatırımcı değildir, bu kişiler Scalper olarak adlandırılır ve küçük fiyat hareketlerinden para kazanmayı amaçlarlar.

Scalp Trading Nedir?

Scalping, bir ticaret türüdür. Özetlemek gerekirse: çok sayıda küçük işlemden çok hızlı bir şekilde küçük kârlar elde etmek olarak karakterize edilir. Bir varlığı bir süreliğine elinde tutarak genellikle daha önemli bir kazanç elde etmeye amaçlayan swing trading ile karşılaştırıldığında scalp trading gün sonunda ya da daha uzun bir zaman diliminde birikerek önemli miktarlara çıkabilecek hızlı, küçük ve tutarlı kârlar elde etmeyi içerir.

Scalping yapmaya gelirsek; alım satımlar genellikle birkaç dakikadan birkaç saate kadar sürer. Scalp yapanlar büyük ölçüde teknik analize güvenir ve 1 veya 5 dakikalık zaman aralığındaki grafikleri kullanır. Bu kripto para birimi ticaret stratejisi çok fazla odaklanma ve dikkat gerektirir ve herkes yapamaz.

Scalp yapanlar, karar vermek için içgüdülerine güvenir. Her scalper kişisel bir sisteme sahiptir. Sık sık alım satım yapar ve bir pozisyona girmesi ve çıkması 5-10 dakika sürer. Scalp yapanlar, manuel olarak veya otomatik sistemler ve programlarla işlem yapar. Harekete geçmeden önce, manuel olarak pozisyon alanlar piyasa oynaklığını analiz etmek için TradingView gibi grafik araçlarını kullanmalıdır.

Scalp Trading Nedir? Nasıl Yapılır?

Scalping yapanlar, karar vermek için içgüdülerine güvenir. Her tüccar kendisinin geliştirdiği kişisel bir sisteme sahiptir. Tüccarlar sık sık alım satım yapar ve bir hamleyi yapmaları 5-10 dakika sürer. Scalp yapanlar, manuel olarak veya otomatik sistemler ve programlarla ticaret yapar. Harekete geçmeden önce, manuel tüccarlar piyasa oynaklığını analiz etmek için TradingView gibi grafik araçlarını kullanmalıdır.

Kripto para piyasasının oynaklığının yüksek olması pek çok fırsat sunduğundan, scalp trading için iyidir. Bununla birlikte, birçok scalper, oynaklık ve güvenilirlik arasında bir orta yol olarak Bitcoin (BTC) ile işlem yapar. Ayrıca bir altcoinde scalp trading yapmak için seçtiğiniz altcoinin yüksek likiditeye sahip olması gerekmektedir. Profesyonel yatırımcılar her zaman bir çıkış stratejisine sahip olmanın ve özellikle kripto para ticareti söz konusu olduğunda plana bağlı kalmanın önemini vurgular. Ve bu, en çok scalping yapanlar için geçerlidir.

Scalp Trading Stratejileri

Scalp yapanlar tarafından kullanılan birkaç strateji aşağıdaki gibidir:

Range Trading

Range Trading, anlık alım satım işlemlerinin belirlenmiş bir fiyat aralığında yapılmasıdır. Bazı scalperlar ayrıca, bir varlığı vadeli işlem piyasaların satın aldığında analizlerinde belirledikleri bir seviyeye stop loss emri girer.

Bid-Ask Spread

Anlık olarak alım satım tarafından kullanılan başka bir scalping yöntemi, bid ask farklılıklarının analizlerini yapmaktır. Bid ask spread borsaların alım satım panellerinde bulunan ve çeşitli seviyelerde ne kadar alım ve satım olduğunu gösteren bir tür grafiktir. Buranın analizini yaparak, scalp yapanlar en yüksek alım ile en düşük satım arasındaki önemli fiyat farkından yararlanır.

Scalp Trading Stratejileri

Kaldıraç

Kaldıraç, scalp yapanların bir pozisyonda daha fazla risk alarak kârlarını yükseltmesidir. Bazı anlık alım satım yapanlar, pozisyon boyutlarını artırmak için kaldıraç kullanır.

Arbitraj

Arbitraj, bir scalp yapan kişinin aynı varlığı farklı piyasalarda farklı fiyatlarla alıp satarak para kazanmasıdır. Bir arbitrajcı, temel olarak alım ve satımı aynı anda yapar.

Scalp Trading İndikatörleri

Kripto para birimi tüccarları, scalp trading söz konusu olduğunda genellikle 5 saniyelik grafikler kullanır. Günlük alınan işlem sayısı yüze kadar çıkabilir. Scalping yapanlar bir pozisyona girmek için genellikle birden çok göstergeye güvenir. En çok; Göreceli Güç Endeksi (RSI), Bollinger Bantları ve Hareketli Ortalama göstergelerine güvenirler. Ayrıca bir pozisyona girmeden önce destek ve direnç seviyelerini de çizerler.

Scalp Trading İndikatörleri

Hareketli Ortalama (MA):

Bir varlığın fiyatının nereye hareket ettiğini belirlemek için hareketli ortalamalar (MA) kullanmak, fiyatın nereye gittiğini anlamanın harika bir yöntemidir. Her türlü varlıkta kullanılabilen bir göstergedir. SMA, en son kapanış fiyatlarının eklenmesi ve ardından fiyatın dönem sayısına bölünmesiyle hesaplanan aritmetik hareketli ortalama anlamına gelir. Üstel Hareketli Ortalama veya EMA, tüccarlara son fiyatlara daha fazla ağırlık veren başka bir yararlı göstergedir. Aksine, Basit Hareketli Ortalama (SMA) tüm değerlere eşit ağırlık verir. EMA göstergesi, eski fiyat değişikliklerinden daha çok son fiyat değişikliklerine daha hızlı yanıt verdiği için scalping yaparken kullanılabilecek en iyi göstergelerden biri olarak kabul edilir.

Destek ve Direnç:

Destek ve direnç seviyelerinin nerede olduğunu bilmek, hızlı scalp alım satım yapmanıza yardımcı olabilir. Bu seviyelerin kırılması kolayca kâr kaybına neden olabileceğinden dolayı scalping yaparken destek ve direnç seviyelerinden kaçınılmalıdır.

SAR:

Parabolik Stop and Reverse veya SAR göstergesi, fiyat hareketinin eğilimini gösteren bir başka mükemmel göstergedir. Yükselen bir trend sırasında SAR scalping göstergesi, grafik noktalarını fiyatın altında görüntüler. Gösterge, düşüş eğilimi sırasında fiyatın üzerinde grafik pozisyonları göstererek tüccarlara fiyatların geri çekildiğini bildirir. SAR göstergesi, scalperlara bir varlığın kısa vadeli gelecekteki momentumunu ve ne zaman ve nerede stop loss emri gireceklerini belirlemesine yardımcı olur. En etkili kullanımı piyasalar aynı yönde seyrederkendir.

Göreceli Güç Endeksi (RSI):

RSI göstergesi, scalping yaparken pozisyonlara giriş ve çıkış noktalarını belirlemek içindir. RSI 70'in üzerindeyse pozisyonun en fazla %30'u satılmalıdır. Aslında bu noktada satın almak harika bir fikirdir.

Scalp Trading İndikatörleri

MACD:

Hareketli Ortalama Yakınsama Sapması veya MACD, bir başka popüler scalp trading göstergesidir. MACD göstergesi öncelikle, 26 günlük EMA'yı 12 günlük EMA'dan çıkararak hesaplanan iki fiyat hareketli ortalama arasındaki ilişkiyi gösterir; 9 günlük EMA, MACD varsayılan ayarıdır veya alım ve satım tetikleyicilerini işaretlemek için sinyal satırı olarak ayarlanır.

Stokastik Osilatör:

Kripto para birimlerinde anlık alım satım yaparken kullanılan bir başka popüler gösterge, Stokastik Osilatör göstergesidir. Fiyatın hareketinin hangi yönde ilerlediğini basit bir şekilde gösterir. Sonuç olarak, tüccarlar bir hareket gerçekleşmeden önce sinyaller almak için bu scalping göstergesini kullanır. Stokastik Osilatör aynı zamanda bir varlığın kapanış fiyatının, işlem gününün işlem fiyatının üst ucunda işlem gördüğünü varsayar. Karmaşıklığına rağmen, scalp trading yapanlar Stokastik Osilatör göstergesini alış ve satış için en güvenilir araçlardan biri olarak görüyor.

Scalp Trading Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bitcoin ve altcoinler ile scalping yapmaya başlamadan önce, ne yapacağınızı anlamanıza yardımcı olacak bazı ipuçlarını aşağıda listeledik:

  • Bir demo hesabıyla başlayın: Bir kripto demo hesabı veya scalp eğitimi, herhangi bir traderın biraz da olsa deneyim kazanması için önemli bir araçtır. Piyasayı izlemek ve sanal para ile simüle edilmiş işlemler yapmak için bir demo hesabı kullanmanızı öneririz.
  • Birçok demo ticaret hesabında scalp ticareti ile pratik yapın: Kendi paranızı riske atmadan önce her türlü kripto para scalping stratejilerinizi denemeli ve güvenle ticaret yapmalısınız.
  • Komisyon ücretlerine ve diğer maliyetlere dikkat edin: Farklı kripto para birimi borsalarının, farklı trade türleri için çeşitli komisyon ücretleri vardır. Bu nedenle, seçeneklerinizi araştırmak için zaman ayırmak çok önemlidir. Scalping, yüksek alım satım sıklığı nedeniyle işlem ücretleri açısından pahalı olmakla ünlü olsa da, en iyi borsalardan bazıları oldukça düşük kripto para alım satım ücretleri sunmaktadır.
  • Ek kaynaklar ve eğitim alın: Kripto para yatırım alanında veya scalp trading konusunda yeniyseniz, herhangi bir ek araç veya eğitim kaynağına başvurarak eğitim alın. Bir kripto para eğitim kursundan, videolardan veya web seminerlerinden, bir Bitcoin scalping blogundan ve hatta bir topluluk forumundan çok şey öğrenebilirsiniz. Örneğin, artık çoğu borsa kripto para birimi alım satımı söz konusu olduğundan çeşitli eğitim materyaline sahiptir. Ayrıca BitMEX borsası sosyal medya platformları ve Telegram ve Reddit gibi scalping  forumları aracılığıyla bir ticaret topluluğuna sahiptir. Dijital olmayan kaynakları tercih ederseniz, çevrimiçi olarak satın alınabilecek birçok kripto para ve scalp trading eğitim kitabı bulunmaktadır.
  • Botlara ve grafiklere alışın: Kapsamlı grafik göstergeleri ve çoğu durumda otomatik işlem robotları, kripto para birimlerinde scalping için yetersiz kalacaktır. Scalping, hıza dayalı yüksek yoğunluklu bir ticaret stratejisidir, bu nedenle stratejinizi hızlandırmanıza yardımcı olabilecek herhangi bir araç yardımcı olacaktır. Sizin için en uygun olanı bulmak için çeşitli göstergeler ve analiz araçlarıyla deneme yapmanız gerekecek. Ticaret botlarının yararlı araçlar olabileceğini unutmayın. Ancak botlar mutlak başarıyı garanti etmezler.

Scalp Trading Nedir? içeriğimizle alakalı tüm SORULARINIZI aşağıda yer alan yorum alanından bizlere iletebilirsiniz. Alanında uzman analistlerimiz ve editörlerimiz, sizlerin sorularını cevaplayacaktır.
Yorumlar(0)