Uyarı Yapıldı: Telegram Bot Tokenleri Dolandırıcılık Olabilir!
AltcoinTelegram Bot tokenlerinin önemli bir bölümünün exit (çıkış) dolandırıcılığı olabileceği yönünde bir uyarı geldi.

Kripto güvenlik firması Certik, Telegram Bot tokenlerinin yüzde 40'ından fazlasının exit (çıkış) dolandırıcılığı olabileceğini ortaya koydu.

Şirket, Çarşamba günü yaptığı bir paylaşımda, "Analizimiz, Telegram Bot tokenlerinin yüzde 40'ından fazlasının çıkış dolandırıcılığı olabileceğini gösteriyor." ifadelerine yer verdi.
Certik, bu tokenlerin 20 Temmuz'dan bu yana popülaritesinde yüzde 1.000'i aşan kazançlarla "astronomik bir artışa" tanık olduğuna dikkat çekti. Şirket, Telegram bot tokenlerinin popülaritesindeki artışı UNIBOT'un ilk başarısına bağlıyor.
Daha verimli ticaret ve risk yönetimini kolaylaştırmak için tasarlanmış güçlü bir Telegram botu olan Unibot, listelendiği gün yerel token fiyatının yüzde 1.300 oranında arttığını gördü.
Piyasada, her biri belirli ürünler veya hizmetler sunan binlerce Telegram botu bulunmaktadır. Bu bot projelerinden bazıları arasında kayda değer bir trend, kendi kripto tokenlerini oluşturmalarıdır. Bu tokenlerin amacı ve işlevselliği, belirli projeye bağlı olarak değişebilir.
Bir örnek, kullanıcılara yapay zekâ kullanarak benzersiz görüntüler oluşturma yeteneği veren Telegram bot tokeni IMGNAI'dir. Ücretsiz kullanıcıların aksine, IMGNAI tokenlerine sahip olanlar, yüksek kaliteli 4k çözünürlükte filigransız görüntülerin keyfini çıkarabilirler.
Bununla birlikte anlamlı bir kullanım alanı olmayan Telegram bot tokenlerinin olduğunu da belirtmek gerekir. Bu tokenler doğası gereği oldukça spekülatiftir ve öncelikle onları kâr elde etme beklentisiyle satın alan kişilere hitap eder.
CoinMarketCap, şu anda 96.7 milyon doların üzerinde kümülatif piyasa değerine sahip 67 farklı Telegram bot tokenini takip ediyor.
Ton Üzerine Kurulu Bir Cüzdan Hayata Geçirildi
Singapur'un Token2049 kripto konferansında yapılan ortak bir duyuruda, Telegram ve TON Vakfı, yeni bir self-custody cüzdanı olan TON Space'in lansmanını açıkladı.
Telegram'ın cüzdanı kendisinin inşa etmediğini belirtmek gerekir. TON Space adlı self-custody cüzdan, The Open Platform (TOP) adlı bir şirketin buluşudur.
TOP, cüzdan geliştirmeye adanmış bir ekipten ve TON ekosistemiyle yakın iş birliği içinde olan ve TON tabanlı uygulamalardan oluşan bir portföyü yöneten TOP Labs adlı bir girişim kurma bölümünden oluşur.
TON Space Kasım Ayından İtibaren Kullanılabilecek
Kasım ayından itibaren TON Space, herhangi bir cüzdan kaydı gerektirmeden Telegram'ın küresel kullanıcı tabanı tarafından erişilebilir olacak.
Bu özellik, halihazırda üç milyon kayıtlı kullanıcıyı bir araya getiren Telegram cüzdanının mevcut saklama sürümünün bir uzantısı olarak hizmet vermektedir.
Bununla birlikte Amerika Birleşik Devletleri gibi belirli yetki alanları, ülkenin artan düzenleyici incelemesi ve çok sayıda kripto uygulamasının coğrafi olarak sınırlandırılması nedeniyle şu anda hariç tutulmaktadır.
Yeni bir cüzdanın piyasaya sürülmesi; Telegram TON Blockchain'in, Telegram kullanıcılarının Tether (USDT) transfer etmelerini sağlayan yeni bir özellik sunmasıyla gerçekleşti.
Daha yakın bir zamanda, The Open Network (TON) blockchain de kâr amacı gütmeyen bir İsviçre kuruluşuna geçişini tamamladı.
Kaynak: Cryptonews