Web3'ün Sınırlarını Zorlayan Oyun: Abyss World Nedir?
RehberSon zamanlarda kayda değer bir ilgi görmeyi başaran Abyss World nedir? İşte söz konusu oyun ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Abyss World, Twitter ve Discord gibi sosyal medya platformlarında kısa sürede büyük bir topluluğa sahip olmayı başarmış bir oyun projesidir. Bu rehberimizde Web3'ün sınırlarını zorlayan Abyss World oyunun ne olduğunu ve Abyss World Credit (AWC) tokenlerinin nasıl kazanılabileceğini mercek altına alacağız.

Abyss World Nedir?
Abyss World, açık dünya karanlık fantezi aksiyon rol yapma oyunudur. Bir Web3 altyapı şirketi ve Sui Layer 1 blockchain'in ilk geliştiricisi olan Mysten Labs, birbirine bağlı bir Web3 oyun ekosistemi olan Metagame Industries ile iş birliği yapmıştır. Metagame Industries, söz konusu iş birliği sayesinde Sui Network üzerinde Web3 tabanlı bir video oyunu olan Abyss World'ü inşa etmiştir.
Web3'teki ilk AAA düzeyinde açık dünya aksiyon rol yapma oyunu olarak kayıtlara geçen Abyss World; ING, Microsoft ve AMD tarafından desteklenmiştir.
Abyss World, Metagame Industries'in heyecan verici ve etkileşimli oyunlar oluşturmadaki uzmanlığını Sui'nin oyun odaklı, güvenli ve yüksek performanslı teknolojisi ile bir araya getirmiştir. Böylece Web2 ve Web3 kullanıcıları arasında kusursuz bir şekilde köprü kuran ve bu kullanıcıları birleştiren eşsiz bir oyun deneyimine imza atılmıştır.
Abyss World Nasıl Bir Oyundur?
Üçüncü şahıs bir aksiyon rol yapma oyunu olan Abyss World'de oyuncular, çok geniş bir Nordinian dünyasında "eski gelgit"in izlerini keşfediyorlar. Oyuncular, bunun arkasındaki sırları meydana çıkarıyorlar.
Oyun sahnesi; antik sırlarla dolu, Nordinia denilen gizemli bir dünyada geçiyor. Oyuncular, bu uçsuz bucaksız dünyayı keşfederek Nordinia'nın en uzak alanlarına seyahat edebiliyorlar. Oyuncular, deniz tarafından yutulmuş bir dünyaya girerek yukarıdaki insanları kurtarabiliyor ve yavaş yavaş sisin son derinliklerine doğru ilerleyebiliyorlar.
Sisin arkasındaki tehditler, tüm dünyadaki deniz fenerlerini yakmaya yönelik görevlerin tamamlanmasıyla ortaya çıkıyor. Oyuncular, bu süreçte eski dünyadan kalan çok sayıda suç ve söz konusu dünyanın sakladığı sırlar ile karşılaşıyorlar.
Kadim ruhları toplayan oyuncular, bu ruhlarla ilişkiler kurarak onların hikâyelerini öğreniyorlar. Oyuncular, dünyanın düzenini yeniden kurmak için eylemleri aracılığıyla insanları birbirine bağlıyorlar.
Dünyadaki insanların akıbeti ve birçok seviyenin görünümü ve değişimi, geleneksel görev sistemlerinden farklı olarak oyuncuların eylemleri ve kararları tarafından belirleniyor. Oyuncular, bu süreçte tamamen kendi hikâyelerini yaratıyorlar.
Abyss World Credit (AWC) Nedir ve Nasıl Kazanılır?
Abyss World Credit (AWC), Abyss World'de oyuncuları erken katılımlarına bağlı olarak ödüllendirmek için kullanılan bir utility token'dir. Token Üretim Etkinliği (TGE) gerçekleştiğinde oyuncuların; AWC'yi, yerel token Abyss World Token (AWT) ile 10:1 oranında takas edilebilecekleri duyurulmuştur.
Blockchain tabanlı oyun Abyss World'ün resmî Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşımda; tüm AWC'nin, Sui cüzdanlarına airdrop'landığı duyurulmuştur. Merakla beklenen AWC airdrop'unun tamamlanmasıyla oyuncuların erken katılım karşılığında AWC kazanmalarına imkân tanınmıştır.
Abyss World'ün IDO'su ise çok yakında gerçekleşecek. Etkinliğe daha fazla kullanıcı katılımının sağlanması için heyecan verici bir "Invite Contest" organize edilmiştir. Bu yarışma, topluluk katılımını artırmayı ve katılımcılara cazip ödüller sunmayı hedefliyor. Yarışma, bir BvB canlı yayın etkinliği (tahmin et kazan) ile sonuçlanacak.
Kullanıcılar, belirli görevleri tamamlayarak ve belirli etkinliklerde yer alarak AWC tokenlerini ve IDO whitelist'lerini kazanma fırsatına sahip olacaklar. Whitelist, IDO'dayken 100U AWT satın alabileceğiniz ve sınırlı sayıda olan bir yüzde 20 indirim kuponudur.
Web sitesini ziyaret ettiğiniz zaman ilk olarak Discord hesabınız ile giriş yapmalısınız. Giriş yaptıktan sonra her gün Check-In ile 5 AWC kazanabilirsiniz. Invite Contest'in sona ermesinin ardından AWC kazanmak için bunu yapmaya devam edebilirsiniz.
Daha sonra AWC kazanmak için "Abyss World'ü Twitter üzerinden takip etme", "Abyss World'ü Twitch üzerinden takip etme" ve "Abyss World Discord'a katılma" gibi sosyal görevleri tamamlayabilirsiniz. Her görevi tamamladıktan sonra 25 AWC kazanabilirsiniz.
Sosyal görevleri tamamladığınızda arkadaşlarınızı etkinliğe katılmaları için web sitesine davet etmek üzere kendi davet linkinizi oluşturabilirsiniz. (Sadece sosyal görevleri tamamladığınızda davet linki oluşturabilirsiniz.)
Her yeni davet için 10 AWC alabilirsiniz. Bununla birlikte 5, 10, 25 ve 100 kişiyi davet ederseniz sırasıyla ekstra 50, 150, 400 ve 2.000 AWC alabilirsiniz. Örneğin, 10 kişiyi davet ettiğinizi düşünelim. Bu durumda 10 × 10 + 50 + 150 = 300 AWC alacaksınız.
10, 60 ve 150 kişiyi davet ederseniz sırasıyla 100U için 1 whitelist, 100U için 3 whitelist ve 100U için 5 whitelist alacaksınız. Örneğin; 150 kişiyi davet ettiğinizi varsayalım. Bu durumda 1 + 3 + 5 = 9 whitelist alacaksınız. Sonuç olarak AWC tokenlerinizi ve IDO whitelist'lerinizi resmî IDO öncesi talep edebilirsiniz.
Abyss World Oyununda NFT'lerin Rolü Nedir?
Abyss World, sıradan oyuncular (arz tarafı) tarafından oyun içerisinde yaratılan değerin rekabetçi oyunculara (talep tarafı) transfer edilebileceği bir piyasa yaratmayı seçiyor. Bu piyasadaki birincil ticaret öğeleri; PVE (insana karşı doğa) keşiflerinde ve PVP (insana karşı insan) savaşlarında kullanılabilen silahları ve kahramanları içeren, kaynak üreten NFT'lerdir.
Oyuncular, oyunun ilk aşamalarında donanım toplayarak ve PVE görevlerini tamamlayarak bu NFT'leri oluşturuyorlar. Söz konusu NFT'ler, daha sonra USDT/USDC stablecoin likiditesini kullanan oyuncular arasında serbestçe alınıp satılıyor. Gelirin bir bölümü de hizmet ücreti olarak kuruluşa ve ortaklarına gidiyor. Abyss World, oyuncuların NFT oluşturmalarına katkıda bulunmak için NFT fabrika sistemini tanıtıyor.
Diğer yandan, silahlar ya da kahramanlar gibi emtia NFT'lerinden farklı olan oyun içi varlık NFT'leri de bulunuyor. Abyss World Token (AWT), bu NFT'ler için bir ölçüt işlevine sahip oluyor. Örneğin, bir oyuncunun sezonluk bir görevi tamamlayıp gizemli bir hazine kutusu alması halinde söz konusu kutunun anahtarı, bir güç sembolü işlevini görüyor. Anahtarı elinde bulunduran herhangi bir oyuncu, kutudaki eşyalar için işlem ücreti alabiliyor.
Belirli bir süre boyunca anahtarın mülkiyeti ancak AWT'nin yakılmasıyla oluşturulabiliyor ve bu, hem oyun içinde hem de oyun dışında oyuncular tarafından serbestçe alınıp satılabiliyor. AWT'nin yakılmasıyla oluşturulan oyun içi varlık NFT'leri, sahiplerine oyun ekonomisi içerisinde uzun vadeli olarak kâr payı elde etme potansiyeli sağlıyor.
Sui Network üzerine inşa edilmiş olan Abyss World'ü keşfederek yepyeni bir dünyaya adım atabilirsiniz. Uçsuz bucaksız bir dünyada antik sırları ortaya çıkararak heyecan verici bir deneyim yaşayabilirsiniz.






