Anasayfa Rehber WOO Network (WOO) Nedir? Nasıl Alınır?

WOO Network (WOO) Nedir? Nasıl Alınır?

Rehber

WOO Network nedir? Çalışma sistemi nasıldır? WOO Network nasıl alınır? Avantajları nelerdir? İşte proje ile ilgili bilmek isteyebileceğiniz her şey…

WOO Network (WOO) Nedir? Nasıl Alınır?

WOO Network Nedir?

Bitcoin kullanıma sunulduktan sonra blockchain teknolojisi hızlı bir şekilde büyümeye devam etti. Günümüzde kripto para platformlarının ne kadar önemli hale geldiğini görebiliyoruz. 2016 yılına geri döndüğümüzde ise seçenekler neredeyse yok denecek kadar azdı. Binance, 2017 yılının Temmuz ayında kurulmuştu ancak Uniswap (UNI) ya da diğer Otomatik Piyasa Yapıcılar (AMM) henüz yoktu. Çok sayıda insan hala merkezi platformları kullanıyordu. Bitcoin gibi kripto para birimleri ile alım satımı yapmak isteyenlerin hareket alanı oldukça dardı. İşte tam da bu boşluğu doldurmak amacıyla WOO Network hayata geçirildi.

WOO, kullanıcıların merkezi bir oluşumun kontrolünden geçmeden kripto para alım satımı yapmalarına imkân tanıyan merkeziyetsiz borsa (DEX) olarak karşımıza çıkıyor. Burada herhangi bir hesaba ya da KYC (Müşterini Tanı) işlemine gerek olmazken kullanıcılar tümüyle anonim kalabiliyor.

Ethereum (ETH) blockchaini üzerine inşa edilmiş olan WOO Network, bütün işlemleri için ERC 20 tokenlarını kullanıyor. Bu da söz konusu ağı oldukça verimli, hızlı ve güvenli hale getiriyor. Projenin arkasında yer alan ekip, aynı zamanda alım satımı daha da kolay hale getiren bir mobil uygulama geliştirdi.  

WOO Network (WOO) Nedir? Nasıl Alınır?

WOO Network Kurucusu Kim?

WOO Network, uzun süredir faaliyet gösteren bir nicel ticaret firması olan Kronos Research’ün tasarladığı bir konsepttir. Merkezi ve merkeziyetsiz olmak üzere çok sayıda kripto para borsasında yetersiz ve pahalı likidite sorununun yaşandığını fark eden ekip, 2019 yılında hem geleneksel alandan hem de merkeziyetsiz finans (DeFi) alanından özelliklere sahip, geniş kapsamlı bir ağ oluşturulmasına ilişkin konsept fikrini sundu. 

Kronos Research, böylece daha düşük hatta sıfır ücret karşılığında daha iyi likidite getiren bir ürün paketi sunan WOO Network’ün hayata geçirilmesine katkıda bulundu. Binance Labs tarafından 2022 yılının Ocak ayında yönetilen A serisi finansman turu kapsamında 12 milyon dolarlık sermaye sağlandı.

WOO Network (WOO) Nedir? Nasıl Alınır?

WOO Network Nasıl Çalışır?

WOO Network ve Kronos Research, likiditenin toplanması ve entegre edilmesi için nicel ticaret ve riskten korunma taktiklerini kullanıyor. Likidite; Ethereum, Avalanche, Polygon ve BNB Chain dâhil olmak üzere merkezi ve kurumsal alım satım platformları ile DeFi ağları vasıtasıyla toplanıyor. WOO X ve WOOFi’de müşteriler, API ya da GUI kullanarak doğrudan ağa katılıyor. Diğerleri ise bağlanmak için 1inch, 0x ya da Paraswap gibi DeFi platformlarından faydalanıyor.

WOO Network, dYdX gibi diğer platformlardan piyasa yapıcılar için bir buluşma yeri olarak da kullanılabiliyor. Düşük maliyetli bir riskten korunma; sıfır ücret konsepti ve piyasa alıcı (taker) emirlerine yönelik cazip koşullar ile mümkün oluyor. 

WOO Network; kurumsal müşterilerin, emir defterlerini popüler borsalarınkine rakip olacak bir derinliğe ulaştırmalarına ve aynı zamanda alım satım fiyatları farkını daraltmalarına imkân tanıyan bir platformdur. Sıfır işlem maliyeti vizyonuna bağlı kalan platform, kurumsal ve profesyonel yatırımcılara en iyi likidite ve uygulamayı sunuyor. 

Merkeziyetsiz uygulamaların (Dapps) ve akıllı sözleşmelerin oluşturulmasına olanak sağlayan blockchain platformu üç katmanlı mimariye sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Bu mimaride “uygulama katmanı”, “ara yazılım katmanı” ve “çekirdek katman” yer alıyor. Merkeziyetsiz uygulamalar, uygulama katmanında oluşturulup teslim ediliyor. Ara yazılım katmanı; hesap yönetimi, depolama ve iletişim sunuyor. Çekirdek katman ise güvenlik ve konsensüsten sorumlu oluyor. WOO Network nedir? sorusuna detaylı bir şekilde yanıt verdikten sonra ekosistemin derinliklerine inebiliriz. 

WOO Network (WOO) Nedir? Nasıl Alınır?

WOO X

WOO Network’ün temel ürünüdür. Merkezi finans (CeFi) vasıtasıyla alım satım hizmetleri sunuyor. 

Yüksek Likidite: Alıcıların ve satıcıların emirlerini hızlı bir şekilde yerine getirme kapasitesi, herhangi bir borsanın başarısı için büyük bir önem arz ediyor. Büyük emirlerde slipaj çok az olmalı ya da hiç olmamalıdır. Öte yandan, sadece derin likidite ile elde edilebilecek dar bir alım satım fiyatları farkı olmalıdır. Bu, birçok kişinin emir defterinde kripto alım satımı yapmaya istekli olduğu ve borsanın da söz konusu talebi kolay bir şekilde karşılayabileceği manasına geliyor. WOO Network; hem platform kullanıcılarından hem de kurumlar, piyasa yapıcılar ve borsalardan likidite elde ediyor. WOO X, Kronos Research ile iş birliği yaparak ağa daha fazla likidite sunabiliyor. 

Düşük Maliyetli Alım Satım: Ücretler, herhangi bir platform seçimi yaparken çok önemli bir kriterdir. 2. Kademeye ulaşarak WOO X üzerinde manuel şekilde (API vasıtasıyla değil) alım satım yapan kullanıcılar, piyasa yapıcı (maker) ve piyasa alıcı (taker) maliyetlerini düşürebiliyor. 2. Kademe, 1,800 WOO stake eden kişilere sunuluyor. CEX, düzenli bir şekilde 2. Kademe kullanıcılarına ek teşvikler veriyor.  

Özelleştirilebilen Çalışma Alanları: Kullanıcılar, WOO X’te yer alan widgetlar, grafikler ve diğer özelleştirilebilir bileşenler vasıtasıyla alım satım sayfalarını kişiselleştirebiliyor. Böylece daha tecrübeli kullanıcılar, kendileri için gerekli bilgi ve araçlara erişebiliyor.  

WOO Network (WOO) Nedir? Nasıl Alınır?

WOOFi

BSC tabanlı bir Otomatik Piyasa Yapıcıdır. Fiyatları hesaplamak için Sentetik Proaktif Piyasa Yapıcı (sPMM) denilen modelden faydalanıyor. 

Swap: Kullanıcılar, WOOFi’de bulunan likidite havuzlarında pariteler arasında işlem gerçekleştirebiliyor. Sentetik Proaktif Piyasa Yapıcı modeli; genel olarak tipik bir borsanın emir defterine benzerlik gösteriyor. Binance gibi merkezi kripto para platformlarından emir defteri fiyatlarını tarayan bu model, WOO Network’ün piyasa veri oracle’larından yararlanarak uygun bir alım satım fiyatı ortaya koyuyor.

İki varlıklı likidite havuzlarından ziyade tek varlıklı havuzlar likidite sağlıyor. Düşük likiditeye sahip varlıklar sunan yatırımcılara teşvik veren WOOFi, bu şekilde söz konusu varlıkları yönetiyor ve tekrar dengeliyor. 

Earn: Kullanıcılar, bireysel varlıkların yanı sıra diğer merkeziyetsiz borsalardan LP tokenları yatırarak likidite madenciliği yapabiliyor. Kazançlar, söz konusu kasalara etkin ve otomatik bir şekilde tekrar yatırılıyor. Bu da kullanıcıların faizlerini artırmalarına imkân tanıyor. 

Stake: WOO token sahipleri, WOOFi’de elde edilen kazançtan pay sahibi olmak amacıyla tokenlarını stake edebiliyor. 

WOO Trade

Kurumsal müşteriler, büyük işlemler için en iyi oranları elde etmek amacıyla WOO Trade’i kullanmayı tercih ediyor. WOO Trade, balinalar için emir defteri ve ücret indirimleri sunuyor. Ağ, traderların alım satım fiyatları farkını sıkılaştırmalarına imkân tanıyor. Bu da potansiyel yatırım gelirlerinin artmasını sağlıyor. Firmalar, aynı zamanda WOO Network’ün likiditesini ağ API’si vasıtasıyla hizmetlerine entegre edebiliyor.

WOO Network (WOO) Nedir? Nasıl Alınır?

WOO Ventures

WOO Ventures, ekosistemde oldukça önemli bir role sahiptir. Bu grup, protokolün erişimini ve ekosistemini genişletmekten sorumludur. Ortaklık peşinde koşarlar ve potansiyel merkeziyetsiz uygulamaların kullanıma sunulmalarına katkıda bulunurlar. 

WOO Token Nedir?

WOO token, WOO Network’ün yerel kripto para birimidir. Bütün DeFi ve CeFi işletmeleri ve hizmetleri adına birleştirici bir faktör olarak görülüyor. Maksimum arz 3 milyar olarak ifade ediliyor. Bu da aylık token yakımları ile istikrarlı bir şekilde tükeniyor.  

Kripto para biriminin çeşitli kullanım alanları bulunuyor. WOO Coin kullanım alanları şu şekilde: 

Ödeme: WOO token, ekosistemin ürün ve hizmetleri için bir ödeme aracı olarak kullanılıyor. 

Köprü: WOO tokenları; NEAR, Fantom, Arbitrum, Solana, Polygon, Avalanche, Ethereum ve BNB Chain gibi köprüler vasıtasıyla farklı blockchainlerde kullanılabiliyor. SpookySwap, QuickSwap, PancakeSwap, Uniswap, SushiSwap ve Bancor’un, buna sahip olan merkeziyetsiz platformlardan yalnızca birkaçı olduğu belirtiliyor.

Yönetişim: WOO token sahipleri, ağın geleceğini etkileyecek kritik kararlar için oy kullanabiliyor. Bu kişiler, yeni ürün ve hizmetlerin oluşturulması ve ağ kaynaklarının paylaşımı gibi konularda söz hakkına sahip oluyor. 

Staking: WOO Network’ün farklı ürün ve hizmetlerinden ödüller kazanmak amacıyla kullanılabiliyor. WOO Ventures, erken aşama proje yatırımlarından elde edilen tokenların bir bölümünü WOO X’te bulunan staker’lara dağıtıyor. Öte yandan, staking için WOOFi’yi de kullanabilirsiniz.

Ödünç alma ve ödünç verme: Varlıklarınızı kripto kredileri için teminat olarak kullanabilir ve diğer insanlara ödünç verebilirsiniz.

WOO token yakımı: Platform gelirinin yüzde 50’si her ay WOO tokenlarını geri satın almak ve yakmak için kullanılıyor. 

WOO Network (WOO) Nedir? Nasıl Alınır?

WOO Token Nasıl Alınır?

Yukarıda WOO Coin kullanım alanlarından söz ettik. WOO Coin satın almak için Binance, Gate.io, Huobi Global, Uniswap, Kraken, Poloniex, KuCoin, OKX, MEXC, PancakeSwap, SpookySwap ve Crypto.com gibi kripto para borsalarını kullanabilirsiniz. Peki, WOO Network nasıl alınır?

Binance borsası üzerinden WOO Coin satın almanın iki yöntemi bulunuyor:

  1. İtibari para karşılığında WOO Coin satın alabilirsiniz. Borsanın Banka/Kredi Kartı ile Kripto Satın Al sayfasına gidin. Para biriminizi seçin ve daha sonra altta yer alan bölümde WOO seçimini yapın.
  2. WOO Coin, aynı zamanda Binance USD (BUSD), Bitcoin (BTC), Tether (USDT) ve BNB gibi kripto para birimleri karşılığında da satın alınabilir. Tüm muhtemel paritelerin bir listesini görmek için Borsa görünümüne gidin ve parite arama bölümüne WOO yazın. Bu şekilde kolaylıkla WOO Coin satın alabilirsiniz.

WOO Network (WOO) Nedir? Nasıl Alınır?

WOO Network Avantajları Nelerdir?

WOO Network, kayda değer avantajlara sahip bir platformdur. Söz konusu platform, öncelikle traderların, borsaların, kurumların ve DeFi platformlarının bağlantı kurmalarına katkıda bulunuyor. Protokolün esnek yapısı; rekabetçi fiyatlandırma, düşük ücretler ve daha sıkı bir alım satım fiyatları farkı sağlamayı kolaylaştırıyor.   

Ekosistemin bir parçası olarak çok sayıda avantaja erişim sağlayabilirsiniz. Birçok potansiyel müşteriye ulaşmanıza katkıda bulunabilecek güçlü bir pazarlama aracı olarak görülen Woo Network, diğer işletmelerle bağlantı kurup ağınızı genişletmenize imkân tanıyabilir. Öte yandan, ürünleriniz ya da hizmetlerinizle ilgilenen potansiyel müşterileri de ayağınıza getirebilir. 

WOO Network, aynı zamanda geliştirme ile ilgilenen tüm bireylerin kullanabileceği açık kaynaklı bir platformdur. Ethereum blok zinciri üzerine inşa edildiği için akıllı sözleşmeler ve merkeziyetsiz uygulamalar dâhil olmak üzere söz konusu blok zincirinin bütün kabiliyetlerini desteklediği söylenebilir. 

WOO Network (WOO) Nedir? Nasıl Alınır? içeriğimizle alakalı tüm SORULARINIZI aşağıda yer alan yorum alanından bizlere iletebilirsiniz. Alanında uzman analistlerimiz ve editörlerimiz, sizlerin sorularını cevaplayacaktır.
Yorumlar(0)